En Sıcak Konular

G-20, 'küresel para' için Çin'de

31 Mart 2011 10:35 tsi
G-20, 'küresel para' için Çin'de
Çin'de yapılan G-20 kapsamında düzenlenen 'Küresel para sisteminin yeniden şekillendirilmesi' konulu konferans Çin Başbakan Yardımcısı ve Fransa Cumhurbaşkanının açılış konuşmalarıyla başladı.

Konferansa, Türkiye'yi temsilen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan katıldı.
   
Çin Başbakan Yardımcısı Vang, açılışta yaptığı konuşmada, G-20'nin küresel ekonomi yönetiminde çok önemli bir platform olduğunu vurgulayarak, Çin ekonomisinin ülkenin dışa açılma ve reform politikasından sonra hızlı bir atılımla geliştiğini anlattı.
   
Vang, küresel para sisteminin yeniden şekillendirilmesi konusunda katkı sağlamasını beklediği seminerin amacına ulaşmasını ümit ettiğini söyledi.
   
-SARKOZY-
    
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy de konuşmasında öncelikle Japonya'da yaşanan deprem ve tsunami felaketini hatırlatarak, özellikle nükleer tehlike konusunda her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti. Bu konudan herkesin ders çıkarması gerektiğini ifade eden Sarkozy, felaketin dünyadaki enerji dengeleri ve dünya ekonomisi açısından oluşturduğu etkileri anlattı.
   
Dünya genelinde para savaşları konusunda birçok yorum yapıldığını kaydeden Sarkozy, piyasa ekonomisindeki günlük eğilimlerin piyasalarda yarattığı dengesizliklerden bahsetti.
   
Sarkozy, dünyanın 1990 yılından bu yana sermaye akışının aniden durmasıyla sonuçlanan 42 kriz geçirdiğini hatırlattı. Konuşmasında, daha esnek bir döviz kuru sistemi geliştirmenin gerekliliğine vurgu yapan Sarkozy, bu durumun gelecekte yaşanabilecek şoklara dayanımı arttıracağını ifade etti.
   
Kurallar ve denetim olmadan dünyanın giderek daha ciddi ve şiddetli krizlere mahkum olabileceğini kaydeden Sarkozy, kurallar olmadan uluslararası para ve finans sisteminin krizleri önleneyemeyeceğini belirtti.
   
"Bireysel olarak değil, hep beraber güvende olabiliriz" diyen Sarkozy, tek taraflı tedbirlerin alınmasının yeni bir finansal korumacılığa götüreceğini ve herkesin ekonomisine zarar vereceğini ifade etti.
   
2011 yılının uluslararası para sistemi açısından belirleyici bir dönüm noktası olacağına işaret eden Sarkozy,, Fransa'nın G-20 dönem başkanı olarak bu seminerden ve oturumlardan büyük beklentisi olduğunu dile getirdi.
   
"Biz şimdi bir şeyler yapmazsak gelecekte kimse bir şey yapmaz" diyen Sarkozy, eğer bir şeyler yapmaktan çekinilirse yeni krizlerin ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.
   
Fransa'nın dönem başkanlığında yürütülen G-20 kapsamında yapılan konferansta uluslararası para politikasının yeniden şekillendirilmesi konusu ele alınacak.
   
Uluslararası para sistemi ve eksikliklerinin mevcut durumunun da tartışılacağı seminerde, sermaye yönetimi akışı, küresel likidite yönetimi, iş programına IMF'nin katkısı ve gözetim güçlendirilmesi gibi konular masaya yatırılacak.
   
Seminere G-20 ülkelerinden Maliye Bakanı ve Merkez Bankaları Başkanları düzeyinde üst düzey yetkili katılıyor.

 


AA

 



Bu haber 1,089 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,101 µs