En Sıcak Konular

Libya Dışişleri Bakanı İngiltere'ye kaçtı

31 Mart 2011 10:33 tsi
Kaddafi’ye bağlı güçlerin doğuda ilerleyişe geçtiği bir dönemde, Libya Dışişleri Bakanı İngiltere'ye gidrek görevini bıraktı.

Libya Dışişleri Bakanı Musa Koussa, beklenmedik bir şekilde Londra'ya geldi ve görevini bıraktığını açıkladı. Net bir açıklama yapılmasa da Libya hükümetinin önde gelen isimlerinden Koussa'nın sivillere yönelik saldırıları protesto etmek için Libya'dan ayrıldığı sızan haberler arasında.
İngiltere hükümeti, Koussa'nın sığınma isteyip istemediğini belirlemek için bir kaç saat sorgulandığını açıkladı. Libya yönetimi, önceki saatlerde Musa Koussa'nın diplomatik görevde olduğunu öne sürmüştü.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise Koussa'nın kendi iradesiyle seyahat ettiğini ve Koussa'nın durumuna ilişkin ayrıntılı açıklama yapılacağını belirtti. Bakanlık ayrıca, Libya hükümetinde yer alan diğer yetkilileri de siyasi geçiş sürecini kabullenmeye ve Kaddafi rejimini bırakmaya teşvik etmek istediklerini bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, daha erken saatlerde de beş Libyalı diplomatın ülkeden sınırdışı edildiğini açıklamış, bu kişilerin İngiltere'nin güvenliğine tehdit oluşturabileceklerini öne sürmüştü.
MUHALİFLER GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ

Libya Dışişleri Bakanı Musa Koussa'nın İngiltere'ye gelişi, Kaddafi güçlerinin Libya'daki isyancıları geri püskürttükleri bir sıraya rastlıyor. Kaddafi'ye sadık güçler, kilit önemdeki petrol limanı Ras Lanuf ve yakınlardaki Bin Cevad kentinin kontrolünü ele geçirdiler.

Ülkenin doğusunda bu gelişmeler yaşanırken, batıda yer alan ve isyancıların kontrolünde olan Misrata kenti de Kaddafi yanlısı güçlerin yoğun saldırısı altında.

Ajanslar




Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,666 µs