En Sıcak Konular

İşte 'Bunu da yazın' demesinin sırrı

31 Mart 2011 08:45 tsi
Bu sezon yaşadığı sakatlıklarla Galatasaray ve A Milli Takım'da yokluğunu hissettiren Arda Turan'ı Okan Buruk motive etmiş.

Bu sezon yaşadığı sakatlıklarla Galatasaray ve A Milli Takım'da yokluğunu hissettiren Arda Turan'ın, Avusturya'ya attığı golün sevincini Ay-Yıldızlı ekibin koordinatörü Okan Buruk'la paylaşmasının sırrı ortaya çıktı. Okan Buruk'un, Fenerbahçe mağlubiyetinin sorumlusu olarak gösterilmesiyle yıkılan Arda'ya derbinin kasetini izleterek terapi uyguladığı öğrenildi.

G.Saray'ın kaptanı Arda Turan, A Milli Takım'ın 2012 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında Avusturya'yı 2-0 yendiği maçta oynadığı başarılı futbol ve attığı golle galibiyette büyük rol oynadı. Arda'nın gol sevincini Milli Takımlar Koordinatörü Okan Buruk'la paylaşmasının sırrı ortaya çıkarken, basın tribününe, 'Bunu da yazın' demesine tepkiler sürüyor. Buruk, kamp boyunca yakından ilgilendiği yıldız futbolcuya maç öncesi de, "Bu maçta gol atacaksın ve eleştirilere en güzel cevabı vereceksin." dediğini söyledi. Bunun üzerine Arda, attığı golün sevincini Okan Buruk'la paylaştı.

Uzun bir sakatlık dönemini geride bırakan Arda Turan'ın oyuna sonradan girdiği Ankaragücü ve Fenerbahçe maçlarında Sarı-Kırmızılı takımın sahadan yenilgiyle ayrılmasının faturası yıldız futbolcuya kesilmişti. Bu iki maçtan sonra Teknik Direktör Hagi de henüz hazır olmayan Arda'yı oyuna aldığı için ağır bir şekilde eleştirilmişti. Sarı-Kırmızılı takımın içinde bulunduğu kötü durumdan çok etkilenen Arda'ya Okan Buruk, Milli Takım kampında adeta psikolojik terapi uyguladı. Arda'nın kalitesini çok iyi bilen Okan, yıldız futbolcuyla her fırsatta Avusturya maçının yıldızı olacağını ve kötü günleri geride bırakacağını anlattı. Okan'ın terapisinin yanında Guus Hiddink de Arda'ya moralini bozan Fenerbahçe yenilgisinin maç kasetlerini yeniden izletti. Hollandalı teknik adam, özellikle Arda'ya oyuna girdiği bölümlerde G.Saray'ın daha etkili oynadığını ve birçok pozisyona girdiğini görüntüler eşliğinde anlattı.

Arda'nın attığı golden sonra basın tribününe, 'Bunu da yazın' demesinin sırrı da ortaya çıktı. Yıldız oyuncu, bir kaç hafta önce özel hayatıyla ilgili çekim yapan kameramana bağırması üzerine Ahmet Çakar'ın ağır eleştirilerine maruz kalmıştı. Arda'nın da hareketiyle Ahmet Çakar'a gönderme yaptığı öğrenilirken taraflar bu konuda sessiz kaldı.

Gökhan Gönül, ilk kez sağ gösterip sol vurdu!

A Milli Takımımız'ın Avus-turya'yı 2-0 yendiği 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçında şık bir gole imza atan Gökhan Gönül'ün ilk kez denediği vuruşla ağları havalandırdığı öğrenildi. Fenerbahçe ve Milli Takım'ın sağ kanadında etkili performans gösteren yetenekli oyuncu, daha çok asistleriyle ön plana çıkarken, Avusturya önünde bu kez skor tabelasını değiştiren isimdi. Semih'in pasında topla buluşan ve rakip oyuncuyu çalımlayıp kalecinin kapattığı köşeden sol ayağıyla durumu 2-0'a getiren Gökhan Gönül, A Milli Takım formasıyla da golle tanıştı. 10 tanesi özel ve 14 tanesi resmi maç olmak üzere toplam 24 kez Ay-Yıldızlı formayı sırtına geçiren 26 yaşındaki sağ kanat oyuncusunun, Fenerbahçe'nin bazı maçlarından önce böyle bir pozisyonda gol atmak istediğini takım arkadaşlarına anlattığı bildirildi. Ancak Sarı-Lacivertli ekipte bu hedefini gerçekleştiremeyen Gökhan Gönül, Milli Takım'da amacına ulaştı.

Saracoğlu Millilere yarıyor

A Milli Takımımız, Şükrü Saracoğlu'nda 10 maç oynadı. Ay-Yıldızlılar, bu 10 maçta sadece 1 kez yenilirken, 7 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. 2006 Dünya Kupası elemelerinde Ukrayna'ya 3-0 mağlup olan milliler, İngiltere ve Belçika ile berabere kaldı. Norveç, İsrail, Kazakistan, İsviçre ve Romanya karşısında da sahadan galip ayrılmıştı. A Milliler, Euro 2012 elemelerinde ise Belçika'yı 3-2 ve Avusturya'yı 2-0 yendi.

Protokol krizine gerek yoktu

GSG Müdürü Yunus Akgül, Türkiye-Avusturya maçında protokoldeki yerini beğenmediği için tribünü terk eden Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'e cevap verdi. Akgül, "Biz Türk sporunu yükseklere taşımaya çalışıyoruz. Sayın Özgener neyi amaçladı bilmiyorum ama biz böyle tartışmaların içinde olmayacağız. Türkiye çapında 10 yeni stadın yapımına başladık, bunlarla uğraşıyoruz." diye konuştu.

Belçika'nın gözünü korkuttuk

Belçika basını, Türkiye'nin Avusturya'ya karşı dünkü 2-0'lık galibiyetini, "Türkiye, Avusturya'ya göre çok güçlüydü" diye yorumladı. Belçika'nın Azerbaycan'ı 4-1'le geçmesiyle moral bulan ülke basını, "gerçek rakipleri" Türkiye ile 3 Haziran'daki karşılaşmasının önemini vurguladı. La Libre gazetesi ise Türkiye'nin bir sonraki Belçika maçında 1 puan için oynayabileceğini savundu.

zaman



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,731 µs