En Sıcak Konular

Mesut birlikteliğin, Yılmaz çöpçatanı

0 0 0000 00:00 tsi
Mesut birlikteliğin, Yılmaz çöpçatanı Anavatan'ın eski lideri Mesut Yılmaz, birleşmenin perde arkası mimarlarından biri olarak görev yaptı. Yılmaz, DP'ye destek istedi, kendisi de bu yardımlarına karşılık DP'den aday olmak istiyor...

Anavatan ile DYP, birleşme kararı aldı. İki partinin seçime Demokrat Parti adı altında girecekleri açıklandı. DP ismiyle seçime girebilmelerine ilişkin de Yüksek Seçim Kurulu'ndan onay çıktı.

Anavatan ile DYP'nin birleşmesinde perde arkasında iki kilit isim rol oynadı. Bunlardan birisi Süleyman Demirel, diğeri Mesut Yılmaz. Biri DYP'nin eski lideri, öteki Anavatan'ın.

İki partinin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iptal edilen birinci turunda, ortak hareket etmeleri, büyük ölçüde bu birleşmenin önünde engel oluşturmamasına yönelik olduğu kulislerde uzun süre tartışıldı.

Demirel'in evinin bulunduğu Güniz Sokak, bu birleşme görüşmeleri için son haftalarda karargah olarak kullanılan 3 merkezden birisi oldu. Demirel, görüşmelerin tokandığı noktada devreye girdi ve "katalizör" görevi yaptı.

İki partinin kurmayları ile birleşme konusunu en ince detayları ile görüştü. DP'nin yeni ambleminin fikir babasının da Demirel olduğu yolunda duyumlar alındı. Ancak bu iddiayı DP kurmayları doğrulamadı.

Mesut Yılmaz, yıllardır kurduğu düşün şimdi gerçekleştiğini söyledi. Birleşmenin sadece merkez sağla sınırlı kalmamasını söyleyen Yılmaz, "Türk siyasetinin kalbi olan merkezi işgalden kurtarmalıyız" dedi. Yılmaz, bu birleşmeye herkesi destek olmaya çağırdı.

Yılmaz'ın kritik kararı

Birleşme kararının ardından önümüzdeki günlerde memleketi Rize'ye gidecek olan Mesut Yılmaz, hemşehrilerinden DP'ye destek olmalarını isteyecek. Yılmaz, "Milletvekili adayı olacak mısınız?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Arkadaylar benim bağımsız aday olmamı istiyorlar. Herkesi bu harekete destek vermeye çağırıyorum. Ben de bu harekete destek vermek isterim."

Cafesiyaset



Bu haber 230 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,680 µs