En Sıcak Konular

Dünyanın en etkili 100 insanı!

0 0 0000 00:00 tsi
Dünyanın en etkili 100 insanı! Time dergisi dünyanın en etkili 100 insanını belirledi. Yetenekleri, duruşu ve kişiliği ile dünyanın ve dünya gündeminin değişmesini sağlayan 100 kişi listede yer almaya layık görüldü. Tenisçilerin, şarkıcıların, futbolcuların yer aldığı listede Rusya Dev

Time dergisinin 2007’nin siyaset, sanat, spor, bilim ve eğlence dünyasından en etkili isimleri listesinde 27 ülkeden 71 erkek ve 19 kadın yer aldı.

Amerikanın ve dünyanın saygın dergileri arasında yer alan Time dergisinin hazırladığı listede iki de Rusya vatandaşı yer alıyor. Rusya vatandaşlarından biri opera sanatçısı Anna Hetrebko. Rusya liderinin yer almadığı listede yer alan diğer Rus ise Putin’in en önemli muhaliflerinden “Öteki Rusya” partisi lideri Garry Kasparov.

Listede dikkat çeken bir başka isim de “Borat” karakterinin yaratıcısı Saşa Baron Cohen. Cohen, Rus kültürüyle büyüyen bir Kazakistan vatandaşının ABD'deki maceralarını anlatan bir filmle gündeme oturmuştu. “Borat” adını taşıyan film bir zamanlar Rusya’da yasaklı filmler arasında yer alıyordu.

Dergi yönetimi, listeye dahil edilenler ve edilmeyenler hakkında herhangi bir açıklamada bulunmazken, France Press ajansı, Time dergisi editör yardımcısının sözlerini yayınladı. Haberde yer alan ifadede Bush’un ABD Başkanı olarak beklenenin çok altında bir etkiye sahip olduğu için listeye alınmadığı belirtiliyor.

Listede yer alan siyasiler ve devrimciler şöyle: Küba lideri Fidel Castro’nun kardeşi Raul Castro, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, İngiltere Kraliçesi II. Elizabet ve İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni.

Listede yer alan sporcular arasında İsviçreli raket Roche Federer ve Fransızların dünyaca ünlü futbolcusu Therry Henry yer alıyor. Dünyanın en etkili 100 insanı listesinde herhangi bir sıralama yapılmadı.
rusya.ru



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,152 µs