En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'den Türk'e eleştiri

29 Mart 2011 17:50 tsi
Cumhurbaşkanı Gül'den Türk'e eleştiri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün açıklamalarına ilişkin "Bu benzetmeler yersiz benzetmeler. Herkes, birazcık vicdanı olan herkes bunu görür. Böyle bir benzetme, bunlar doğru şeyler değil." dedi.

Gül, Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen ile Çankaya Köşkü'ndeki baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Gül, BDP ve DTK'nin sözde sivil itaatsizlik eylemi ile Ahmet Türk'ün "Libya ve Mısır'da özgürlük çığlıkları yükseliyor. Bizim haykırışımız daha büyük olacak" açıklamasına ilişkin kimin ne dediğini dinlemediğini, böyle bir açıklamanın olup olmadığını bilmediğini ifade etti. Benzetmelerin yersiz olduğunu vurgulayan Gül, birazcık vicdanı olan herkesin bunu göreceğini söyledi.

"Böyle bir benzetme, bunlar doğru şeyler değil." diyen Gül sözlerini şöyle sürdürdü: "Unutmayın ki Avrupa Birliği (AB) ile tam üyelik müzakereleri yapabilmek için Türkiye'nin bir şartı yerine getirmesi gerekirdi; o da Kopenhag Siyasi Kriterleri. Türkiye bu siyasi kriterleri yerine getirmiş. Bu ne demektir? Türk demokrasisinin, Türkiye'de temel hak ve özgürlüklerinin AB seviyesinde, kabul edilebilir seviyeye gelmiş olmasıdır. Türkiye bunları eğer yerine getirmemiş olsaydı AB ile müzakereye zaten başlayamazdı. Dolayısıyla Türkiye'deki demokrasi, insan hakları standartları sorgulanırken insaflı olunması gerekir. Bunu söyledikten sonra biliyorsunuz hemen şunu da söylüyorum Türkiye'nin hala reformlar yapması hala hukuk ve demokratik standartlarımızı yükseltmek için çaba göstermemiz gerekir ve bunun da daima önderliğini yapıyorum. Her gün de Türkiye'de yeni güzel şeyler bu şekilde oluyor ve olacak da. Herkes kurallar çerçevesi içerisinde, kanunlar, nizamlar içerisinde demokratik hak ve hukukunu kullanabilir. Bu çerçeve içerisinde eleştirilerini yapar. Gösterilerini yapabilir, her şeyi yapabilir. Ama bunların, her şeyin kanunlar, nizamlar çerçevesi içerisinde olması gerekir. Bunun ötesindeki davranışların bütün halkımız tarafından da doğuda da batıda da her tarafta hoş karşılanmayacağı inancındayım."

(CİHAN)



Bu haber 1,038 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,677 µs