En Sıcak Konular

Mazlumder'den Suriye'ye mektup

29 Mart 2011 16:41 tsi
Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği'ne mektup gönderdi. Suriye'de incelemelerde bulunmak isten Mazlumder'e nasıl bir cevap verileceği merakla bekleniyor.

Suriye rejimi ile halk arasında çıkan çatışma sonrasında olayları yerinde incelemek isteyen Mazlumder, Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği'nenden Suriye'de incelem verilmesini istedi. Suriye elçiliğine verilen talp yazısında "20 yıldır tarafsız, adil ve yetkin çalışmalarıyla temayüz etmiş bir insan hakları derneği olarak MAZLUMDER, özellikle Dera’da ve adı yukarıda geçen diğer Suriye şehirlerde inceleme yaparak hakikate şahitlik yapmak ve Dünya’nın adaletten yana olan kamuoyunu aydınlatmak istemektedir" denildi.

İşte Mazlumder tarafından Suriye Büyükelçiliği'ne gönderilen mektup:


Sayın Büyükelçi,
 
Arap halklarının başlarına musallat olan baskıcı rejimlere karşı başlattıkları “özgürlük, onur ve ekmek” direnişi bölgede büyük bir kabul görerek tarihi değişimlere yol açtı. Zamanın ruhunu yakalayamayan bölgenin baskıcı yöneticileri, bulaşıcı(!) özelliğe sahip haklı talepleri maalesef eskiden olduğu gibi ordularla baskılayacaklarını zannederek kan akıtmaya devam ediyorlar. Oysa tarihin akış yönü, statükonun devamından yana yapılan kanlı müdahalelerin faydasız olacağını göstermektedir.
 
Suriye halkı da, bölgedeki diğer komşu ve kardeş halklar gibi,
 
-         Siyasi katılım kanallarının kapalı tutularak egemenliğin sadece bir aile ve yakın çevresi tarafından kullanılmasına,
-         Ülkede üretilen zenginliğin çok büyük bir kısmının sadece bir aile ve yakın çevresi tarafından keyfi olarak tüketilmesine,
-         Tüm gücü elinde bulunduran devlet aygıtı karşısında sıradan insanların minimum düzeyde onurunu, haysiyetini garanti edecek en temel evrensel haklardan yoksun bırakılmış olmaya karşı çıktı, taleplerini şiddet dışı yöntemlerle ifade etti ama komşu devletlerin yöneticileri kendi halklarının meşru taleplerini nasıl bastırmaya çalıştı ise aynı muameleye tabi tutuldu.
 
Şam, Tartus, Hama, Humus, Lazkiye, Kamışlı ve Dera’da yapılan barışçı gösterileri bastırmak amacıyla hükumet güçlerince yapılan müdahalelerde onlarca ölü, yüzlerce yaralı ve tutuklanmalar olduğu haberleri basına sızdı. Dera şehrinin halen ordu tarafından muhasarada tutulmasından ve sağlıklı herhangi bir haberin sızmamasından endişe duyuyoruz. Dünya kamuoyu Dera şehrinin 1982’de Hama’da olduğu gibi bir katliama maruz bırakılmış olmasından endişe duyuyor. Herhangi basın kuruluşuna veya gözlemci kuruma bölgeye giriş izin verilmemiş olması kuşkularımızı arttırmaktadır.
 
20 yıldır tarafsız, adil ve yetkin çalışmalarıyla temayüz etmiş bir insan hakları derneği olarak MAZLUMDER, özellikle Dera’da ve adı yukarıda geçen diğer Suriye şehirlerde inceleme yaparak hakikate şahitlik yapmak ve Dünya’nın adaletten yana olan kamuoyunu aydınlatmak istemektedir. Dostça talebimizin en kısa sürede olumlu cevaplandırılmasını bekliyoruz.
 
Adalet ve barış temennisiyle.
 
 
Ahmet Faruk ÜNSAL
 
MAZLUMDER Genel Başkanı



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,571 µs