En Sıcak Konular

Başörtülü öğrencilerden suç duyurusu

29 Mart 2011 16:24 tsi
Hafta sonu tüm Türkiye genelinde gerçekleştirilen YGS'ye Kastamonu'da giren bir öğrenci, ÖSYM görevlisinin başını zorla açtırdığını iddia etti.

Öğrencinin velisi, Kastamonu MYO'da görev yaptığı belirlenen yetkiliyi hem Kastamonu Üniversitesi'ne şikayet edeceğini, Cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Esra Seher Yüksel, geçen yıl iyi bir puan aldığını, ancak bu sene daha iyi bir üniversite istediği için tekrar sınava girdiğini söyledi. ÖSYM kılavuzunda "Sınava başörtüsüyle girilemez" şeklinde herhangi bir ifade olmadığını belirten Yüksel, sınava Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde girdiğini söyledi. Esra'nın annesi Sadet Yüksel de daha sınava girmeden çocukların başörtülerini çıkarmaları istenerek psikolojilerinin bozulduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Sınavlara başörtüsü ile alınacağı yönünde bir bilgi vardı. Onun rahatlığı vardı çocukların üzerinde. Güvenlik görevlileri inceleme yaparak başörtülü öğrencileri içeri aldı. Kızım sıralarına oturmuşlar. 10 dakika kala sınav görevlisi kızımın başını açmasını söylemiş. 'Başvuruda dahi başörtülü fotoğraf verdik, böyle bir yasak da bildiğimiz kadarıyla yok' demiş. O anda sınav görevlisi ÖSYM'den bir görevlinin geldiğini, başını açmanızı istediğini söylemiş. Kızım açmak için lavaboya gitmiş. Diğer sınıflarda da onlarca öğrencinin başını açmak zorunda kaldığını görmüş. Zaten sınav stresi var. Çocuklar yeniden motivasyonu bozuldu."

Çapa Tıp Fakültesi'ni istediği için normal bir tıp fakültesini kazanacakken başvuru yapmayan kızının mağduriyeti için savcılığa ve ÖSYM görevlisi hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten Saadet Yüksel, ayrıca Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na dilekçe ile bilgi vereceğini aktardı. Bu şekilde mağdur olanlara haklarını aramasını tavsiye eden Yüksel, "Bu keyfi uygulamayı yapan görevli hakkında sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Gençlerin eğitim hakkı bir şekilde ellerinden alınıyor. Bunun için mücadelemiz devam edecek." dedi.

Öğrencilerin başını açtırdığı iddia edilen salon sorumlusu, Danıştay 8. Dairesi'nin verdiği kararı uyguladığını savundu. ÖSYM'nin bina sorumlusu Kastamonu Üniversitesi MYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Güran Ünal da söz konusu uygulamayı, "Başörtüsü ile ilgili Danıştay 8. Dairesi'nin verdiği kararı uyguladım." diyerek savundu.

CİHAN

 



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,550 µs