En Sıcak Konular

Kayıp çocuklarla ilgili YENİ GELİŞME

29 Mart 2011 14:41 tsi
Çocukların cenazeleri ailelerine teslim edildi...

Kayseri'nin Talas ilçesinde yaklaşık bir buçuk yıl önce bayramda şeker toplarken kaybolan 3 çocuğa ait olduğu belirtilen kemikler ve elbise parçaları üzerinde yapılan otopsi tamamlandı. Çocukların cenazeleri ailelerine teslim edildi. Yozgat'ın Çayıralan ilçesindeki Yahyasaray Barajı yakınlarında gömülü olarak bulunan ve kayıp çocuklara ait olduğu belirtilen kemik ve elbise parçaları iki gün önce Keçiören Adli Tıp Kurumu'na getirilmişti. Kemik ve elbise parçaları üzerinde yapılan incelemeler sonunda, Ahmet Tuna Tekin, Dilbura Tekin, ve Türkan Ay'ın cenazeleri ailelerine teslim edildi. 3 çocuğa ait tabutlar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği cenaze aracına konularak, polis eskortuyla Kayseri'ye gönderildi.

MEZARLAR YAN YANA HAZIRLANDI

Talas Belediyesi'nin Ahmet Tuna ve Dilruba için Halef Hoca Mezarlığı'nda hazırladığı mezar yerine taşlar da dikildi. Yan yana hazırlanan mezardaki taşlara Ahmet Tuna Tekin ve Dilruba Tekin'in isimleri ile doğum tarihleri yazıldı. Her iki taşta ölüm tarihi olarak da çocukların kaybolduğu gün olan 21.09.2009 tarihi yer aldı. Dilruba ve Ahmet Tuna Tekin kardeşlerin ailesi, Talas ilçesindeki evlerinde taziyeleri kabul ediyor. Tekin ailesinin yakınları, evin önünde belediyenin kurduğu taziye çadırında bekleyişlerini sürdürüyor.

CENAZELERİN BUGÜN DEFNEDİLMESİ BEKLENİYOR

Öte yandan, Ankara'dan yola çıkarılan cenazelerin, ikindi namazından sonra defnedilmesi bekleniyor. Dilruba ve Ahmet Tuna Tekin kardeşlerin cenazelerinin Talas Halef Hoca Mezarlığı'nda, Türkan Ay'ın cenazesinin ise Şehir Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi. Talas ilçesinde Ahmet Tuna ve kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahalleden arkadaşları Türkan Ay, 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramının 2. gününde şeker toplarken kaybolmuşlardı. Yaklaşık 1,5 yıldır süren arama çalışmalarının ardından, çocukların evlerinin yakınında oturan Uğur V.G. tarafından öldürülerek, Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde gömüldükleri anlaşılmıştı. (AA)



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,722 µs