En Sıcak Konular

Ergenekon'da yeni gelişme

29 Mart 2011 11:53 tsi
İkinci ''Ergenekon'' davasının 109. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, gazeteci Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 21 sanık katıldı.

Tutuklu sanıklardan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ersin Gönenci ve Levent Göktaş ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, bu davada tutuksuz yargılanan ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan Yalçın Küçük, ''Balyoz Planı'' davasında tutuklu yargılanan Cengiz Köylü ve Mustafa Koç da hazır bulundu.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, savunmasını yapması için salondaki kürsüye alındı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, yasal haklarını okuyarak, Şahin'e, suçlandığı konularla ilgili susma hakkına sahip olduğunu, savunma yapıp yapmayacağını sordu. Şengün, Şahin'e, ''Beni duyuyor musunuz, anlıyor musunuz?'' diyerek, aynı şeyleri bir kaç kere yüksek sesle tekrar etti.

Söylenenleri anladığını ifade ederek, yazılı olarak hazırladığı bir metni okuyan Şahin, şunları söyledi:

''Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. İddianameyi tümüyle reddediyorum. Niçin burada olduğumu dahi bilmiyorum. Avukatlarıma sorduğumda, bana PKK, DHKP/C, TİKKO gibi örgütlerle bağlantılı terörist olarak suçlandığımı söylediler. Ben terörist falan değilim. Tarihleri hatırlamıyorum ama yıllardır sağlık sorunlarıyla uğraşıyorum. Nedendir bilmiyorum, hiçbir şeyi doğru dürüst hatırlamıyorum. Ailem dışında kimseyi tanımıyorum. Hapiste olmamdan dolayı annem bir yıldır felçli. Eşim kalp hastası oldu. Savunulacak herhangi bir suç işlemedim. Suçsuzum. Savunma yapmayacağım. Avukatlarım yapacak. Ailemin başına gelenlerden dolayı 1 yıldır dünya ile ilişkimi kestim. Kendimi ölüme hazırladım. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.''

VELİ KÜÇÜK'Ü HİÇ GÖRMEMİŞ

Demans hastası olan Şahin, denge bozukluğu olduğunu belirterek, oturarak duruşmaya devam etti. Başkan Şengün, emniyet ifadesi olmayan Şahin'in savcılıkta alınan ifadesini okudu.

Şahin'in bu sırada da duymakta ve anlamakta sorun yaşaması üzerine Şengün, ''Duymadığın ve anlamadığın zaman söyle. Daha yüksek sesle okuyayım'' diye Şahin'i uyardı.

Yaklaşık bir yıldır cezaevinde tek başına kaldığını, son 10-15 gündür tutuklu sanıklardan avukat Yusuf Erikel'in yanına geldiğini belirten Şahin, Erikel ile iddianameyi incelediğinde söylemediği şeylerin yazıldığını gördüğünü anlattı.

Savcılıkta verdiği ifadeleri tam olarak hatırlamadığını, ne dediğini bilmediğini ifade eden Şahin, birinci davanın tutuklu sanığı Veli Küçük'ü, savcılık ifadesinin tersine, hayatı boyunca hiç görmediğini söyledi.

Küçük ile cezaevinde açık görüşlerde tanıştığını dile getiren Şahin, yine birinci davanın tutuklu sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile de 2 defa konuştuğunu, Ulusal Kanal'da 2 kere ''Türk-Kürt, Sünni-Alevi ayrımı yapıldığına, ülkenin bölündüğüne dair'' konuşma yaptığını kaydetti.

İddianamede bazı şeylerin farklı yazıldığını ifade eden Şahin, birinci davanın tutuklu sanığı Muzaffer Tekin'in, geçirdiği trafik kazasından sonra kendisiyle ilgilendiğini söyledi.

Danıştay dosyasının sanığı Alparslan Arslan'ı, Sedat Peker'i tanımadığını, Tuncay Güney'i televizyondan bildiğini anlatan Şahin, ''Taylan Özgür Kırmızı ve Muhammed Sarıkaya'yı tanırım. S-1 listesinde vardı'' şeklindeki ifadesine ilişkin de ''Ne söylediğimi bilemiyorum. Taylan'ı Reşadiye'de köyden tanıyorum. Şahin soyadında olanlar da akrabalarım. Muhammet ile de bir kere telefonla görüştüm. Yüz yüze burada gördüm'' dedi.

Duruşmaya, Şahin'in yorulması üzerine kısa bir ara verildi.

AA
 

 



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,096 µs