En Sıcak Konular

"Parti halkın değil, devlet kurdurdu!"

0 0 0000 00:00 tsi
Basında DYP-Anavatan birleşmesi büyük yankı uyandırırken, iki partinin çatısı Demokrat Parti'ye, Menderes'ten sert tepki geldi. Aydın Menderes bakın iki ismi nasıl eleştirdi.

DYP-Anavatan bugün imzalanan protokol ile Demokrat Parti çatısı altında birleşiyor. Üstüne üstlük Demokrat Parti çatısı altında yeni isimle seçime girememe gibi bir pürüz de ortada kalmadı. Yüksük Seçim Kurulu, listeye konmayan DP'nin seçimlere girmesinin sakıncalı olmadığını belirtti.

Sağın iki eski partisinin birleşmesi basından büyük ilgi görüyor. Ancak bu birliktelik sağın güçlü isimlerinden eleştiri almıyor da değil. Son günlerde Mumcu ve Ağar'a sert eleştiriler yönelten DYP'nin saygın ismi, eski Başbakan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, birleşmenin iki lider için "romantik bir son" olduğunu vurguluyor.

Menderes'in eleştirileri çok sert. Sebebi ise iki liderin Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turuna katılmayarak toplumla çatışması... Menderes'e ait olan bu düşünceler parti tabanlarında yankı buluyor olmalı ki DYP ve Anavatan'dan toplu istifalar gerçekleşiyor.

Daha önce iki liderin Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk tur oylamalarına katılmayarak Demokrat Parti geçmişine ihanet ettiğini belirten ve "millet hesabını sandıkta soracak" diyen Menderes eleştiri dozunu yükseltti.

Aydın Menderes Demokrat Partinin yeniden kuruluşuna "Demokrat parti devlete karşı bir partiydi. Bu parti ise devletin kurdurduğu bir partidir" diye tepki gösterdi.

NTV'deki bir programa katılan Menderes "Ben bu olayın çok önemli olduğundan dolayı NTV'nin canlı yayınına katılmıyorum. Sırf NTV'ye duyduğum saygıdan bu açıklamayı yapıyorum. Bu çok önemli bir olay değildir. Erkan Mumcu yeniden meclise girebilmek için bu hamleyi yapmıştır. Meclise girdikten sonra böyle bir oluşum kalmayacaktır. Demokrat Parti Devlete karşı bir parti olarak doğmuştur. Bu parti ise devlet tarafından kurdurulmuş" dedi.

Öte yandan Mumcu ve Ağar'a tek tepki DYP'nin ağır toplarından gelmiyor. Turgut Özal'ın müsteşarlığını yapmış olan Hasan Celal Güzel de Mumcu ve Ağar'ın o oylamaya katılmayarak topluma ihanet ettiğini vurgulamıştı. Sonuçta iki liderin tutumunu toplumun nasıl değerlendireceği ise sandıkta ortaya çıkacak.

www.iyibilgi.com



Bu haber 294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,441 µs