En Sıcak Konular

Tayland doğal afetlerle boğuşuyor

29 Mart 2011 11:27 tsi
Tayland 4 doğal afeti birden aynı anda yaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde Myanmar'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde kuzey illeri etkilenen Tayland'da bugünler de hem soğuk, hem kuraklık hem de sel etkili oluyor.Ülkenin güney kesimlerinde devam eden mevsimsiz şiddetli yağışlar, aralarında ünlü turistik Sami Adası'nın da bulunduğu 6 ilde sellere yol açtı. Sel sularının yüksekliği yer yer 3 metreyi bulurken, olumsuz hava şartları sebebiyle Samui Adası ile ulaşım sağlanamıyor. Uygunsuz hava şartları, adaya yapılan tüm uçak ve feribot seferlerinin iptal edilmesine yol açtı. Bölgede 8 ana karayolu sel nedeniyle ulaşıma kapanırken, karayolu ulaşımı polis ve jandarmanın kontrolünde yüksek kesimlerden geçen tali yollar üzerinden güçlükle sağlanıyor. Demiryolu ulaşımı ise aralıklarla sağlanabiliyor. Nakhon Si Thammarat şehrindeki hayvanat bahçesindeki timsahlardan 11'i kaçtı. Timsahlardan biri ölü, üçü sağ olarak yakalanırken halk kaçak 7 timsaha karşı uyarıldı. Aynı ildeki havaalanı da pisti halen sel altında olduğu için uçuşlara kapalı.

Ülkenin orta kesimlerinde ise hem kuraklık hem de soğuk hakim. Tropikal iklimin yaşandığı ve bu sebeple mevsim normallerinin 34-37 derece bunaltıcı sıcaklığı gerektirdiği bölgede, sıcaklıklar son iki gündür 20 derecenin altında seyrediyor. Geceleri yüksek kesimlerde 15 dereceye kadar düşen sıcaklık sebebiyle hastalıklarda artış görülüyor. Bölgede soğuk hava ile beraber kuraklık da hüküm sürüyor.

Başkent Bangkok da soğuk havadan nasibini aldı. Mart ayı gündüz sıcaklığı ortalaması 33.5 derece civarında olan metropolde sıcaklık iki gündür 21 derece civarında ölçülüyor. Soğuk havanın bir süre daha etkili olması bekleniyor.

cihan



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,510 µs