En Sıcak Konular

TBMM harekete geçti

29 Mart 2011 11:02 tsi
Kayseri'de yaşanan ve yeni aydınlatılan vahşi cinayet, Meclis'i de harekete geçirdi.

Kayseri'de şeker toplamak için evlerinden çıktıktan 1,5 yıl sonra öldürüldükleri anlaşılan 3 çocuğun dramı, TBMM'nin gündemine geliyor. Çocuk ve kadınlara yönelik cinsel istismar olaylarına ağır cezalar getiren teklifler, perşembe günü Meclis'te ele alınacak. Cinsel suç işleyene 'testosteron tedavisi' de görüşülecek maddeler arasında yer alacak.

Cinsel taciz, tecavüz gibi olaylara düzenleme getirecek teklifler TBMM Adalet Komisyonu'nun gündemine geliyor. Bu konuda daha önce verilen AK Parti, CHP, MHP ve BDP'li milletvekillerinin teklifleri perşembe günü Meclis'te ele alınacak. Komisyon, kamuoyunda oluşan infiali de göz önüne alarak çalışmaları gerekirse cuma günü de sürdürecek. Adalet Komisyonu'nun görüşeceği teklifler arasında en dikkat çekeni AK Parti'nin kadın milletvekilleri Alev Dedegil ve Aşkın Asan tarafından hazırlanan ve kamuoyuna 'hadım etme' olarak yansıyan düzenleme. AK Partililerin hazırladığı teklife göre, cinsel taciz ve tecavüz suçlarına verilen cezalarda artışa gidiliyor.

Cinsel suç işleyenlere mevzuatta yer almayan yeni bir ceza geliyor. Cinsel suç işleyenlerin 'testosteron tedavisi' ile hadım edilmesi öngörülüyor. Bu suçu işleyenlere başka yaptırımlar da düşünülüyor. Cinsel saldırı suçunu işleyenler için başka yere taşınma, meslekten atılma gibi yaptırımlar da teklifin içinde yer alıyor. Ayrıca, ensest ilişki şikâyete bağlı suç olmaktan çıkıyor. Cinsel tacizin, posta ve elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan veya insanların bir arada toplu olarak bulunmalarının sağladığı avantajdan faydalanarak işlenmesi halinde de ceza artırımı öngörülüyor. Evlenme yaşına ulaşmayana evlenme baskısı yapılmasına da ceza verilmesini, bu durumdaki kişinin intihar etmesi halinde de verilecek cezanın 5 yıldan az olmamasını da içeriyor.

Bu konuda AK Parti'nin bir başka kadın üyesi olan Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin'in teklifi de görüşülecek. Teklif, cinsel tacizi şikâyete bağlı suç olmaktan çıkarıyor. Teklif, bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi için mevcut kanunda 3 aydan 2 yıla kadar öngörülen hapis cezasını 6 aydan 4 yıla kadar şeklinde değiştiriyor. Teklife göre, fiilin, hiyerarşi veya hizmet ilişkisinden kaynaklanan nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle ya da aynı işyerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan yararlanarak işlenmesi durumunda ceza yarı oranında artırılacak.

CUMHURBAŞKANI, AİLELERE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'nin Talas ilçesinde yaklaşık 1,5 yıl önce kaybolan ve öldürülerek, Yozgat'ta gömüldükleri belirlenen 3 çocuğun ailelerini telefonla arayarak başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Gül'ün, görüşmede, ailelere sabır dilediği ve acının büyük olduğunu dile getirdiği öğrenildi. Kayıp çocuklardan 2 kardeş olan Dilruba ve Ahmet Tuna Tekin'in babası Hamza Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız acımızı paylaştı. Ben de kendisine bunun için teşekkür ettim." diye konuştu. (Zaman)



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs