En Sıcak Konular

Yeşiller'in Eşbaşkanı Özdemir: Bugünü torunlarımıza anlatacağız

28 Mart 2011 17:50 tsi
Almanya'nın Baden-Württemberg ve Rheinland-Pfalz eyalet seçimlerinde oylarını iki ve üç kat artırarak tarihi zaferlere imza atan Yeşiller Partisi'nin Eşbaşkanı Cem Özdemir, Baden-Württemberg'de Yeşiller Partisi'nin tarihinde ilk kez Eyalet Başbakanı ç

Özdemir, "Bugünü takvimlerimize yazarak torunlarımıza anlatacağız." dedi. Özdemir, elde edilen büyük başarıların kendilerinin başlarını döndürmeyeceğini, yere sağlam basarak büyümek istediklerini söyledi.
İki eyalette yapılan seçimlerden sonra başkent Berlin'deki parti merkezinde Eşbaşkanlar Özdemir ve Claudia Roth, Baden-Württemberg Eyalet Başbakanı adayı Winfried Kretschmann ve Rheinland-Pfalz Eyalet Başbakanı adayı Eveline Lemke ile bir basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Baden-Württemberg'de elde edilen sonuçların bu eyaletin dışında da Yeşiller Partisi'ne yeni bir rol verdiğini belirtti. Yeşiller'i seçenler bilinçli bir şekilde seçtiklerine dikkat çeken Özdemir, hedeflerinin Mecklenburg-Vorpommern eyalet meclisine de girmek olduğunun altını çizdi.

Yeşiller Eşbaşkanı Roth ise nükleer enerjiyi terk ederek yenilenebilir enerjiye geçmek istediklerini tekrarlayarak, eğitim politikasında da hiçbir çocuğun kaybolmasını istemediklerini, eğitimin ailelerin sosyal düzeyine bağlı olmaması gerektiğini ifade etti. Roth ayrıca Yeşiller'in bu konuların dışında uyum ve göç konusuna da önem verdiklerini belirtti.

Baden-Württemberg'de ilk Yeşil Eyalet Başbakanı olması kesin gözüken Kretschmann ise Baden-Württemberg eyaletinde Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) 58 yıllık geleneğini bozduklarını, böylece onlara muhalefet koltuğuna oturttuklarını söyledi. Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Nils Schmid ile koalisyon görüşmeleri yapacaklarını söyleyen Kretschmann, başbakan olarak yürüteceği siyasette öncülüğü eyaletine, sonra partisine ve son olarak kendine vereceğini belirtti.

Kretschmann, gelenekçi siyasetçi olarak biliyor. Rheinland-Pfalz eyaletinde Yeşiller'in oylarını üç kat arttıran Lemke ise SPD ile hükümet ortaklığına kesin gözüyle bakıyor. Seçim gecesi Kurt Beck başkanlığındaki SPD heyetinin kendilerini kutlamaya geldiğine dikkat çeken Lemke, koalisyon kurma teklifini aldıklarını, bunu olumlu karşıladıklarını anlattı.

(CİHAN)



Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,372 µs