En Sıcak Konular

TÜBİTAK'tan harddisklerin yeniden incelenmesi istendi

28 Mart 2011 17:15 tsi
Hrant Dink davasında mahkeme, sanık ve Dink ailesi avukatlarının kovuşturmanın genişletilmesi talebini reddetti.

Mahkeme, olay yerindeki bankaya ait güvenlik kamerası kayıtlarının yeniden ve detaylı incelenmesi için harddisklerin tekrar TÜBİTAK'a gönderilmesine karar verdi.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 17. duruşma sona erdi. Taleplerin ardından duruşmaya verilen yaklaşık 1 saatlik aradan sonra mahkeme kararları açıkladı. Sanıklar Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in üzerlerine atılı suçun yasal yaptırımı olan sevk maddelerinin alt ve üst sınırlarının suç ve tutuklama tarihlerine nazaran kaçma şüphelerinin devam ettiğini belirtti. Kuvvetli suç şüphesini gösteren olgu kriterinin devam ettiğini, koruma tedbirlerinin uygulanmasının yeterli olmayacağını ifade ederek sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme, Ogün Samast'ın babası Ahmet Samast'ın tanık olarak dinlenilmesi talebini yargılamaya bir yenilik katmayacağı gerekçesiyle reddetti.

Müdahil avukatlarından Fethiye Çetin'in Akbank'a ait güvenlik kamerası görüntülerine ilişkin TÜBİTAK'ın hazırladığı rapordaki çelişkilerin giderilmesi talebini kabul eden mahkeme, söz konusu raporun ekinde yer alan 'h.dink' ifadesinin ne anlama geldiğinin sorulmasına ve hard disklerin yeniden TÜBİTAK'a gönderilmesine karar verdi. Geçtiğimiz günlerde mahkemeye gelen söz konusu raporda Akbank'a ait 3 harddiskte silinen görüntü dosyası bulunmadığı belirtilmişti.

Cinayetle Ergenekon terör örgütü arasında güçlü bağlantılar bulunduğu gerekçesiyle kovuşturmanın genişletilmesini isteyen sanık Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu'nun bu talebi reddedildi.

Savcının kovuşturmanın genişletilmesi talebi bulunmaması halinde esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar veren mahkeme duruşmayı 30 Mayıs'a erteledi.

(CİHAN)



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,488 µs