En Sıcak Konular

Suriye reformu halkı öldürerek yapıyor

28 Mart 2011 15:53 tsi
Suriye rejimi tıpkı Hüsnü Mübarek ve Zeynelabidin bin Ali yönetimi gibi reform sözü vermesine rağmen halkın üzerine kurşun yağdırmaya devam ediyor. Deraa'da bugün olan gösterilerde yine kan aktı. Onlarca kişi öldü.

Suriye'nin Dera kentinde güvenlik güçlerinin, olağanüstü hal yasaları aleyhinde sloganlar atan protestoculara ateş açtığı bildirildi.  Bir görgü tanığı, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, yüzlerce protestocunun, bugün kent merkezindeki meydanda toplandığını, "İtibar ve özgürlük istiyoruz" ve "Olağanüstü hal yasalarına hayır" sloganları attıklarını söyledi.
    
Görgü tanığı, güvenlik güçlerinin, göstericilerin üzerine ateş açtığını belirtti. Associated Press ajansı da bir görgü tanığına dayandırdığı haberinde, güvenlik güçlerinin, Dera'da hükümet karşıtı 4 bin civarında protestocuya önce göz yaşartıcı gazla müdahale ettiğini, daha sonra havaya ateş açtığını aktardı.

SOKAKLAR ASKER VE SİVİL GİYİMLİ MUHABERAT İLE DOLU

Suriye ordusunun Lazkiye’de 12 kişiyu öldürdüğü çatışmaların ardından Esad yönetimi, isyanın yayıldığı şehirlere çok sayıda asker gönderdi. Son 3 gündür kentte hükümet güçleri ve eylemciler arasında kanlı çatışmalar yaşandı.
Şehirde bir grubun, çöp konteyner ve taşlarla barikatlar kurarak sokakları kapattığı bildirildi. Lazkiye'ye gönderilen askerler ise, trafiğe çıkan tüm araçlarda arama yapmaya başladı. Sivil giyimli muhaberat üyelerinin ise sokaklarda kuş uçurtmadığı bildirildi.

Görgü tanıkları ve insan hakları örgütleri, yönetime bağlı silahlı kuvvetlerin eylemlere tereddüt etmeden ateş açtıklarını duyurdu.

Suriye’de bir haftayı aşan rejim karşıtı eylemlerde şu ana kadar 100'den fazla kişi öldürüldü. Dara'da başlayan eylemler, Cuma gününden itibaren önemli liman şehri Lazkiye ve başkent Şam’a da sıçramıştı.

Giderek köşeye sıkışmaya başlayan Esad, 1963’ten beri süren OHAL uygulamasının kalkacağını bildirmişti. Fakat OHAL uygulamasının ne zaman ortadan kalkacağı henüz belli değil.

Öte yandan Reuters haber ajansı, muhabirleri Eyat Basma ve İzzet Baltacı'dan haber alınamadığını bildirdi. Ajans muhabirlerin dün akşam Suriye'den Lübnan sınırına gelmeleri gerektiğini ancak kendilerine ulaşılamadığı belirtti.

Ajanslar
 

 

 



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,950 µs