En Sıcak Konular

Moskova'da ambulansla 180 dolara ulaşım

28 Mart 2011 15:13 tsi
Milyonlarca insanın yaşadığı Moskova'da trafik en büyük sorunu oluşturuyor.

 Ancak devlet kurumlarına ait bazı araçlar, yoğun trafik saatlerinde yollarda emniyet şeritlerini ve sinyalleri kullanarak bu zorluğu atlatabiliyor. Bazı girişimciler ise sahte ambulans araçlarını kullanarak bu avantajdan para kazanıyor.
Konstantin Goloskov kaçak ambulans taksicilerin yolsuzluğunu sergilemek için kamera karşısına geçerek kendisine "özel tıbbi merkez" olarak tanıtan şirketi aradı. Goloskov, Rusya Parlamentosu'na gitmek istediğini belirterek taksinin gönderilmesini istedi. Hattın diğer ucunda bulunan operatörler rahatsızlığı yada hastalığı olup olmadığı ile ilgili tek soru sormadan araç göndereceklerini ifade etti.

Hızlı ulaşımın bedeli ise 5 bin ruble (yaklaşık 180 dolar) bu rakam normal taksi fiyatlarından en az 10 kat daha fazla.

Olayı görüntülemek için ambulans taksiye yaklaşan Rusya'nın İngilizce yayın yapan Russia Today(RT) kanalın ekibi araç şoförünün kamera ve tripodu görmesine rağmen tepki vermediğini anlatıyor. Araç içinde RT ekibi rahat rahat anons çekimini yapması kaçak ambulans taksilerinin ne denli rahat iş yaptıklarını sergiliyor.

Tecrübesinde böyle durumlarla karşılaşmadığını anlatan Acil Medikal Ulaşım çalışanı Vladimir Filimonov, "Ambulanslar hiç bir zaman yolda bekleyen ve el sallayanlar için durmaz. Ancak kaza oluğu zaman, bizim yardımımıza ihtiyaç varsa dururuz. Bir yere kadar birisini bırakma gibi durumumuz asla olmaz" diyor.

Devlete bağlı acil servisler için benzer durumun etik ve teknik nedenden dolayı mümkün olmayacağı kesin. Her aracın güzergahı navigasyon sistemi ile izleniyor, yol üzerinde yapılan en küçük sapmalar bile kayda alınıyor. Araçta bulunan görevliler durumlarını sürekli merkezdeki nöbetçi memurlara bildiriyor.Acil çağrının yapıldığı andan itibaren ambulans aracı sürekli izleniyor.

Ambulansın tüm güzergahını izlediklerini anlatan nöbetçi memur Svetlana Govorova, "Yolda bulunan aracın yönünü bile değiştiriyoruz. Daha hızlı ulaşabilmesi için yada aniden farklı noktaya gitmelerini söyleyebiliyoruz. Tüm bu bilgiler kayda alınıyor. Aracın ne zaman ve nerede bulunduğu bilgilerine sürekli sahibiz" şeklinde konuştu.

Tıpçılar kaçak ambulans taksilerin çalışmalarından dolayı endişelendikleri ve itibarlarının ciddi şekilde zedelendiğini düşünüyor.

İnsanlar yoğun trafikte saatlerce kalarak stres yaşarken, kaçak ambulans taksiler tüm trafik kurallarını ihlal ederek isteğe bağlı hizmet vermeye devam ediyor.

(CİHAN)



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,477 µs