En Sıcak Konular

Ahmet Şık'a 'Devrimci Karargâh' talimatı

28 Mart 2011 08:46 tsi
Ahmet Şık'a 'Devrimci Karargâh' talimatı 

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Ahmet Şık'ın, üzerinde çalıştığı kitap taslağı için Devrimci Karargâh lideri Serdar Kaya ile temasa geçmek istediği ortaya çıktı.

Soner Yalçın'ın bilgisayarında ele geçen bir belgede Şık'ın imzası ile çıkarılmak istenen kitapta Devrimci Karargâh terör örgütünün de ele alınması isteniyor. 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin örgütsel doküman olarak nitelendirdiği kitap taslağının son kısmında, Devrimci Karargâh'ın kamuoyuna anlatılması notu düşülmüş. Bunun için örgütü yönettiği iddia edilen yurtdışındaki Serdar Kaya ile e-mail yoluyla röportaj yapılması tavsiyesinde bulunulmuş.

Yasa dışı Devrimci Karargâh örgütünün lideri Serdar Kaya'nın babasının da TSK'danemekliolduğu ileri sürüldü. Emekli bir albayın oğlu olduğu öğrenilen Kaya,Boğaziçi Üniversitesimezunu. 1993-94 yıllarında yurtdışına çıktığı belirtilen Kaya'nın Almanya'nın Nürnberg kentinde yaşadığı öğrenildi. Devrimci Karargâh iddianamesinde bir numaralı sanık olan Ulaş Erdoğan, örgütün lideri Kaya'nın, babasıyla arkadaş olduğunu söylemişti. Erdoğan da Kaya'nın e-postasını bir arkadaşından alarak onunla e-posta aracılığı ile görüşmeye başlamıştı.

Oda TV operasyonu kapsamında Soner Yalçın'a ait bilgisayarın hard diski içerisinde, '000KITAP.doc' isimli 189 sayfadan ibaret Word dosyası bulunmuştu. Söz konusu dosyanın 'İMAMIN ORDUSU' genel başlığının altında, 'Devlet İslamcılara hep ihtiyaç duydu, Kızıl kuşağa karşı yeşil kuşak projesi, Nur cemaatinden gelen itiraf, 1971 darbesinin Mohaç'tan gelen sesi, Asker tüm yurdu imam hatiplerle ördü, Polis akademileri Fethullahçı örgütlenme merkezi..." bölümleri olduğu görüldü. Söz konusu 189 sayfalık belgenin son sayfalarında yer alan bir notta ise "En sonda da Hanefi Avcı'yı anlatıp, cezaevine gönderdiğimiz sorularımıza ayrıntılı yanıtlar isteyeceğiz." ifadeleri yer alıyor.

zaman



Bu haber 999 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,180 µs