En Sıcak Konular

Arınç: Ahmedinejad'ın görüşlerini aldım

27 Mart 2011 22:09 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşmede ikili ve bölgesel konuların ele alındığını söyledi.

İran'ın ev sahipliğinde düzenlenen ''2. Uluslararası Nevruz Şenliği''ne katılmak üzere Tahran'a gelen Arınç, ziyaret ve görüşmelerine ilişkin AA'ya açıklamalarda bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşmede bölgesel konuların da ele alındığını kaydeden Bakan Arınç, ''Sayın Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile görüşmemizde bölgemizdeki olaylar konusunda görüşlerini aldım. Libya konusunda Suriye'de yaşanan olaylar konusunda'' diye konuştu.

Bölgedeki gelişmelere ilişkin Ahmedinejad'ın üzüntü ve endişelerini ifade ettiğini belirten Arınç, şunları söyledi:

''Türkiye ve İran olarak bölgeye huzurun gelmesi, değişim ve dönüşümün barışçı yollarla mümkün olması ve bu konuda da gayret sarf edilmesi gerektiğini söylediler. Sanırım bölgemizde meydana gelen olaylar, kan dökülmeden barışçıl usul ve yöntemlerle en güzel şekilde demokratik bir noktaya gelecektir.''

Bakan Arınç, görüşmede ikili ilişkilerin de değerlendirildiğini, 10 milyar doları aşan yıllık ortak ticaret hacminin daha da artırılmasına çalışıldığını ifade etti.

''Karşılıklı olarak yatırımlar her iki ülkede de süratle devam ediyor'' diyen Arınç, ''Biz, İran'ın ekonomik kalkınmasına her zaman destek vermek istiyoruz ve bunları da ticaret hacmimizi daha güçlendirerek sanıyorum en kısa zamanda gerçekleştireceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir süre önce İran'a yaptığı ziyaretin güzel ve verimli geçtiğini kaydeden Arınç, Ahmedinejad'ın da 2010 yılı içinde iki kez Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlattı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Mayıs ayında İstanbul'da çok önemli bir BM toplantısı yapılacak. Biz Türkiye olarak ev sahibiyiz ve Sayın Ahmedinejad'a da toplantıya katılmaları yönünde davette bulunduk'' diye konuştu.



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,962 µs