En Sıcak Konular

Kaddafi birlikleri Misrata'ya saldırıyor

27 Mart 2011 17:49 tsi
Muhalifler Libya'da yeniden ilerleyişe geçerken, Kaddafi güçlerinin direnişi de sürüyor.

SAAT: 16:26 - Kaddafi birlikleri Misrata'ya saldırıyor

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin, muhaliflerin kontrolündeki Misrata kentine yeniden saldırı başlattığı bildirildi. Reuters'a telefonla açıklama yapan bir kent sakini, "Şehir ve binlerce işçinin bulunduğu liman ateş altında. Topçu ateşi mi yoksa havan topu mu bilmiyoruz" dedi.

SAAT: 15:55 - Muhalifler Ras Lanuf'u ele geçirdi

Libya'da muhaliflerin Brega'nın ardından diğer bir petrol kenti olan Ras Lanuf'un da kontrolünü ele geçirdiği bildirildi. Ras Lanuf'u ele geçiren muhaliflerin, Trablus yönünde batıya doğru ilerlediği kaydedildi.

SAAT: 13:40 - Ankara Gemisi Libyalı yaralıları getirecek

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Libya'daki iç karışıklıklar sonucu yaralanan Libya vatandaşlarından bir kısmını tedavi için Türkiye'ye getirmek üzere bir geminin yola çıktığını bildirildi. Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinde yer alan bilgi notuna göre, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri, İçişleri ve Sağlık Bakanlıkları ile Denizcilik Müsteşarlığı arasında sağlanan koordinasyon sonucu ekip ve ekipmanları hazırlanan bir gemi saat 01.10'da Çeşme Limanı'ndan Libya'ya hareket etti. ''Ankara'' adlı gemide 15 sağlık personeli, 10 emniyet görevlisi, TRT ve Anadolu Ajansından 5 kişilik bir ekip, 2 ambulans ve 2 ton ağırlığında ilaç ve tıbbi malzeme bulunuyor. Gemi, Libya'nın Misurata Limanı'ndan yaralı Libyalıların bir kısmını alarak yurda dönecek.

SAAT: 13:25 - Bin Cevad muhaliflerin kontrolünde

Libya'da muhaliflerin, Bin Cevad bölgesinin kontrolünü de ele geçirdiği belirtildi. Bölgedeki AFP muhabiri, muhaliflerin Ras Lanuf kentinin batısındaki Bin Cevad'ın kontrolünü ele geçirdiğini aktardı. Ecdebiye ve Brega kentlerinin kontrolünü dün ele geçiren muhalifler, bugün de hızla Libya lideri Muammer Kaddafi'nin doğduğu Sirte kentine doğru ilerliyor.

Libya'da muhalifler Ukeyla'ya ulaştı

Libya'da dün stratejik Ecdebiye kentinin kontrolünü yeniden ele geçiren muhaliflerin, batıya doğru ilerleyerek Ukeyla çevresine ulaştığı bildirildi.

El Cezire televizyonu muhaliflerin, Ecdebiye'nin yaklaşık 110 kilometre batısında yer alan ve Ras Lanuf'tan önceki son kasaba olan Ukeyla'ya ulaştığını duyurdu.

Fransız haber ajansı AFP de muhaliflerin, ülkenin doğusunda bulunan Ras Lanuf kentindeki petrol terminalinin kontrolünü ele geçirdiğini belirtti.

aa




Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,042 µs