En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu para kaynağını açıkladı

27 Mart 2011 16:15 tsi
Kılıçdaroğlu, Ankara Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, partisinin milletvekili aday adayları ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP paniğe kapıldıysa, korkuyorsa, söylediklerimiz halk nezdinde kabul görmüşse bilin ki biz doğru şeyler söylüyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, partisinin milletvekili aday adayları ile bir araya geldi.

Partililerine seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 12 milyon 715 bin resmi yoksul bulunduğunu söyledi. 9 yılda hükümetin getirdiği noktanın bu olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, bir yılda ise 818 bin yoksul sayısının arttığını savundu.

Bu durumun herkese refah getireceğini, işsizliği bitireceğini, yasakları kaldıracağını söyleyen hükümetin acı tablosu olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, bu tablo karşısında CHP'nin bir çözümü olması gerektiğini ifade etti.

Çözümü getirdiklerini ve halkın önüne 'aile sigortası'nı koyduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi 21. yüzyıl refah devleti haline dönüştüreceklerini belirtti. Huzur içinde yaşayan bir toplum oluşturmaya kararlı olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Aile sigortası derken, kaynak derken, biz parayı buluruz. Değerlerimiz var, topraklarımız var, fabrikalarımız var, alın teri döken işçilerimiz var. Uluslararasında acımasız rekabete karşı rekabet eden, ihraç eden sanayicimiz var, yurtseverlerimiz var. Toplumun her kesiminden yurtseverlerle bu ülkeyi ayağa kaldıracağız, halkça paylaşacağız, hedefimiz bu bizim." dedi.

9 yıl geçmesine karşın 'yoksulluk envanteri' çıkarılmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bana güveniyorsanız, benim adım Kemal dedim. Bu Kemal, sizin Kemal'inizdir dedim. Bu ülkede kaynağı buluruz, kaynağı yaratırız, alın terimizle yaparız. Yeri gelince böbürleniyorsunuz, 16 büyük ekonomiden biri, diye. Burada da utanmanız lazım. Her yaştan 12 milyon insan aç yatağa giriyor. Şal örtüyorsunuz üzerine görünmesin diye."

"Sizin yoksulluğunuzu tarihe gömeceğiz, afişe etmeyeceğiz, sosyal devletin şemsiyesi altında gidereceğiz." diyen Kılıçdaroğlu, yoksulların da onuru olduğunu ve onun onurunun ise kendi onurları olduğunun altını çizdi.

Bir ayıbı daha kaldıracaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kadın erkek eşitliğine inanıyoruz, bu önemli. İnsansak, buna inanacağız. Yıllardır baskı altında kalan, şiddet, zulüm gören, ailede acıyı en derinden hisseden kadınlarımız. Çocuğuna ekmek veremedi diye intihar eden kadınlarımız." diye konuştu.

cihan



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,664 µs