En Sıcak Konular

'Uluslararası Nevruz şenliği Türkiye'de yapılsın'

27 Mart 2011 15:44 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dünya Nevruz kutlamalarının gelecek yıl Türkiye'de yapılmasını teklif ettiğini, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın bu teklife sıcak baktığını söyledi.

İran'ın ev sahipliğinde düzenlenen ''2. Uluslararası Nevruz Şenliği''ne katılmak üzere Tahran'a gelen Arınç, ziyaret ve görüşmelerine ilişkin AA'ya açıklamalarda bulundu.

Türkiye'yi temsilen İran'daki Nevruz kutlamalarına katıldığını belirten Arınç, Sadabad Sarayı'ndaki kutlamalar sırasında katılımcı ülkelerin devlet, hükümet ve delegasyon başkanlarıyla görüşmelerde bulunduğunu ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile de görüştüğünü kaydeden Arınç, kendisine Türkiye'den selamlar getirdiğini belirtti. Arınç, Ahmedinejad'ın bu ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu ifade ederek, ''Uluslararası Nevruz şenliğinin gelecek yıl Türkiye'de yapılmasını teklifi ettim. Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, bu teklife sıcak baktılar'' dedi.

Türkiye'de de Nevruz'un kutlandığını, hemen hemen aynı tarihlerde yeni yılın gelişinin büyük coşku ve sevinçle karşılandığını belirten Arınç, ''(Ahmedinejad'a) Türkiye'nin ev sahipliği yapabileceğini söyledim. Bundan memnuniyet duydular. Sanırım bu konuda daha sonra bir karar verecekler'' diye konuştu.

Irak, Afganistan, Tacikistan, Türkmenistan, Pakistan ve Azerbaycan adına kutlamalara katılan devlet, hükümet ve delegasyon başkanlarıyla ayrı ayrı görüştüğünü belirten Arınç, şunları söyledi:

''Çünkü buraya katılan pek çok ülkeyle Türkiye'nin siyasi ve ekonomik ilişkileri fevkalade güzel. Katılan pek çok devlet, hükümet başkanıyla hem görüşmek, hem tanışmak, hem de Türkiye'nin kendilerine olan selamlarını iletme fırsatını buldum. Nevruz'un bizim bölgemizde ayrı, önemli bir yeri var. Görüşmelerimizin Türkiye adına çok faydalı ve yararlı olduğunu söylemeliyim.''

Bakan Arınç, Nevruz'un Türkiye'de de hem resmi, hem de pek çok sivil toplum örgütü tarafından ve bireysel olarak kutlandığını belirtti.

Yeni yılın fevkalade güzel, güneşli ve bereketli günlerinin yaşandığını kaydeden Arınç, ''Umarım bu vesileyle bütün Türk dünyasına da, bölgemize de, bütün insanlığa da barış ve huzur gelsin'' dedi.

Bakan Arınç, Nevruz kutlamalarının gelecek yıl uluslararası düzeyde Türkiye'de yapılması yönünde diğer ülkelerle de daha sonra diplomatik yollardan görüşme yapılacağını kaydetti.



Bu haber 1,076 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,437 µs