En Sıcak Konular

Libya'da gördüklerimiz Batı'nın eseri

27 Mart 2011 14:48 tsi
Libya'da gördüklerimiz Batı'nın eseri Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Libya'da yaşananların, dünyanın kaynaklarını sömüren Batı medeniyetinin eseri olduğunu savundu.

Kurtulmuş, partisinin Ankara İl Gençlik Kollarınca İç Kale Otel'de düzenlenen toplantıda, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Kurtulmuş, ülkenin geleceğinin ve partisinin esas sahibinin gençler olduğunu belirterek, kendisi dahil tüm arkadaşlarının bulundukları yerleri gençlere bırakmaya hazır olduklarını söyledi.

Türkiye siyasetinin, ''uzlaşmadan, halkın dertlerini dinlemekten giderek uzaklaştığını, kavga üslubu içinde birbirini dinlemeden hakaret etme işi'' olarak algılandığını ifade eden Kurtulmuş, AK Parti ile CHP arasında son 8 yıldır sürekli kavga ve hakaret olduğunu savundu.

HAS Parti'nin, Türkiye siyasetini yeniden şekillendirdiğini, insanları bölerek siyaset yapma, kamplaşma devrinin sona erdiğini belirten Kurtulmuş, kavga, gürültü, birbirine hakaret etmeyen yeni bir siyasi partiye ihtiyaç olduğunu öne sürdü.

Kurtulmuş, ''Bizden 'Kemal Efendi, merdivene binmeyi bilmiyorsun', 'Recep Bey, sen de beygire binmeyi bilmiyorsun' diye bir polemik duymayacaksınız. Siyaseti yeniden formatlıyor ve Türkiye'yi birleştiren bir siyaset üslubunu takdim ediyoruz'' diye konuştu.

Libya'ya yönelik operasyona da değinen Numan Kurtulmuş, Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin saldırılarının daha önce durdurulması gerektiğini belirterek, Kaddafi zulmünü sürdürürken, batılı ülkelerin yapılanlara göz yumduğunu söyledi.

Müttefik güçlerin aynen Irak'ın işgalinde olduğu gibi yine Birleşmiş Milletler kararlarına dayandırılarak Libya'ya işgal başlattığını ileri süren Kurtulmuş, ''Öldürülen 1.5 milyon Irak'lı; bu, beyler için sadece istatistiki bir değerdir. Bugün Libya'da gördüklerimiz de dünyanın kaynaklarını sömüren Batı medeniyetinin eseridir. Libya'daki olaylar sanmayın ki Kaddafi ile ilgili'' dedi.

Libya'nın petrolünün dışında güneş kaynağının da bulunduğunu söyleyen Kurtulmuş, ''Libya, dünyanın en önemli güneş enerjisi bölgelerinden birisi. Çöldeki güneş enerjisi, büyük bir elektrik üretme kapasitesine sahip. Bu projeyle oluşturulacak elektrik, Bingazi üzerinden Avrupa'ya götürülerek, Avrupa'nın elektrik ihtiyacı karşılanacaktır'' diye konuştu.

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, toplantıda öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Bir öğrencinin anadilde eğitimle ilgili görüşünü sorması üzerine Kurtulmuş, ''Ana dili, ana sütü kadar helaldir'' dedi. Kimin hangi dili konuşacağına kimsenin karar veremeyeceğini belirten Kurtulmuş, resmi dil Türkçe olmak şartıyla üniversitelerde diğer dillerin de öğretilmesi imkanı verilmesi gerektiğini kaydetti.



Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,922 µs