En Sıcak Konular

Picasso'nun tablosu Balıkesir'de bulundu

27 Mart 2011 14:47 tsi
Dünyaca ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun 1991 yılındaki 1. Körfez Savaşı sırasında Kuveyt Müzesi'nden çalınan nü tablosu Balıkesir'de ele geçirildi.

Ceylan derisi üzerine yapılan ve 10 milyon dolar değerindeki tablonun ön ön yüzünde 'Picasso 1924', arka yüzünde ise Kuveyt Müzesi'ne ait olduğu belirtilen mühür ve yazılar bulunuyor.

Ünlü ressam Picasso'nun Kuyet Müzesi'nden çalınan bir tablosunun Balıkesir'de olduğu ihbarını alan Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, çalışma başlattı. Çalıntı tablonun Z.G.(41) isimli bir şahısta olduğu ve tabloya müşteri aradığını tespit eden jandarma ekipleri şüpheli şahsı 1 ay boyunca takibe aldı.

Şüpheli şahsın Balıkesir'de bir alıcıyla irtibata geçtiği ve tabloyu satmak için İstanbul'dan otobüs ile Balıkesir'e geldiğini belirleyen Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, dün otobüs terminalinde operasyon başlattı. Şüpheli şahıs, saat 14.00 sularında terminalde otobüsten inirken yakalandı.

Şüphelinin üzerinde yapılan aramada Pablo Picasso'ya ait çalıntı tablo ele geçirildi. Olayla ilgili bilgi verilen Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla şüpheli Z.G. gözaltına alınarak tabloya el konuldu.

Ele geçirilen tablonun ilk incelemesinde ceylan derisi üzerine yağlı boya ile çizilen resmin ön yüzünde "Picasso 1924", arka yüzünde ise Kuveyt Müzesi'ne ait olduğunu belirten mühür ve yazılar bulunuyor. Resimde oturur vaziyette çıplak bir kadın tasvir ediliyor.

Balıkesir Müze Müdürlüğü yetkilileri, eserin 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında bir eser olduğunu ve piyasa değerinin yaklaşık 10 milyon dolar olduğu bilgisini verdi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan zanlı Z.G. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Kepsut Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

(CİHAN)



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,633 µs