En Sıcak Konular

Sözün durduğu yerdeyiz

26 Mart 2011 09:28 tsi
Sözün durduğu yerdeyiz Ergenekon olgusunu karartmak ya da gölgelemek için şu sırada en etkili ne yapılabilirdi diye biri sorsaydı, bundan daha iyisi akla gelmezdi.

Eğer ‘komplo teorileri’ne göre kafamı çalıştıran birisi olsaydım, önceki gün Radikal’e polislerin gelip Ertuğrul Mavioğlu’nun bilgisayarından Ahmet Şık’ın kitap kopyasının silinmesi işini ‘Ergenekon marifeti’ olarak yorumlardım.
Eğer, Ergenekon soruşturmasını gözden düşürmek, üzerinde şaibe oluşturmak, Ergenekon olgusunu karartmak ya da gölgelemek için şu sırada en etkili ne yapılabilirdi diye biri sorsaydı, bundan daha iyisi akla gelmezdi.
Kantarın topuzunu kaçırmak diye buna derler.
Gelgelelim, kafam ‘komplo teorisi’ne göre çalışmadığı için, Ahmet Şık üzerinden Radikal’e dayanan ‘operasyon’un ‘Ergenekon işi’ olmadığını elbette biliyorum.
Sözün durduğu yerdeyiz. Ergenekon davasına daha zarar verecek bir şey yapılamazdı. Polis ve yargı, koca bir kayayı kaldırıp, ayaklarına düşürdüler.

Kampanyaya mükemmel bir koz!
Türkiye’de ‘düşünce ve ifade özgürlüğünün baskı altında olduğu’ ve ülkenin giderek ‘polis devleti’ne dönüştürüldüğü yolunda içerden desteklenen ve Washington-Tel Aviv ekseni üzerinde Brüksel’i de içine alarak yürütülen kampanyaya, daha mükemmel bir ‘koz’ verilemezdi.
Hem de Ortadoğu Arap halkının bölgenin her köşesinde ‘özgürlük’ için ayağa kalktığı ve Türkiye’nin tümü için esaslı bir ‘emsal’ oluşturacağı bir konjonktürde.
Ve hem de Türkiye’nin, ‘tarihi hinterlandı’ ve doğal ‘nüfuz alanı’nda ‘Fransa inisiyatifi’ni, ABD ile birlikte davranarak savuşturmayı başardığı bir zaman diliminde.
Güvenlik birimleri ile yargının, Türkiye’nin artık bir ‘kapalı av alanı’ olmadığını, ‘küresel ekran’ın ‘yüksek pikselli görünürlüğü’ olan bir aktörü olduğunu hesap etmeleri gerekiyor. Onların da yürütmenin de.

Cengiz Çandar / Radikal

Devamı için tıklayın



Bu haber 1,280 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,790 µs