En Sıcak Konular

AB zirvesi öncesi isyan

24 Mart 2011 17:49 tsi
Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak AB zirvesi öncesi bütçe kesintilerine son verilerek sosyal hak ve maaşların gözden geçirilmesini isteyen 20 bin kişi, sokaklara çıktı.

 Avrupa geneline yayılan bütçe kesintilerine son verilmesini isteyen binlerce kişi, AB liderlerinin toplantısı öncesi yürüyüş yaptı. Seslerini AB liderlerine duyurmak isteyen eylemciler, AB zirvesinin yapılacağı binaya yürümek istedi, fakat Belçika polisinin sert müdahalesiyle karşılaştı.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de AB liderlerinin zirve yaptığı binanın önündeki meydana gitmek isteyen 20 bin kişiye polis, tazyikli su ve gaz sıkarak engel olmaya çalıştı.

Öte yandan eylemciler, şehir merkezinde önemli yolları trafiğe kapatarak zirvenin yapılmasına engel olmaya çalıştı. Yolların trafiğe kapatılması, başkent trafiğini alt üst etti.

Sendikalar, insanları, AB liderlerinin maaşları yeniden gözden geçirdiği ve ekonomiyi küresel düzeyde rekabet edebilir düzeye getirdiği yeni bir AB anlaşması yapması için mücadele etmeye çağırıyor.

Belçika sendikası CES, yaptığı yazılı açıklamada, "Avrupa Komisyonu'nun yıllık büyüme kontrolü ile Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nİcolas Sarkozy'nin hazırladıkları rekabet gücü paketi, maaşları ve sosyal hakları tehlikeli bir seviyeye çekecek" dedi.

Eylemlerinin devam edeceğini ifade eden Sosyalist Parti Sözcüsü Audrey Lhoest, bütçe kesintileri ve tüm bu kesintilerin emekçilerin üstüne yıkılmasından dolayı emekçilerin çok öfkeli olduğunu kaydetti.

ETHA




Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,580 µs