En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan CHP'nin 'asıl niyetini' açıkladı

24 Mart 2011 17:16 tsi
CHP'nin bedelli askerlik teklifine, Başbakan Erdoğan bakın nasıl cevap verdi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçime kısa bir süre kala ana muhalefet partisinin bedelli askerlik teklifinde bulunmasında asıl niyetin popülizm olduğunu söyledi. Ordu üzerinden siyaset yapanların demokrasinin gelişmesiyle umutlarını yitirdiğini belirten Erdoğan, "Bu sefer de askerlik süresi üzerinden siyaset yürütme yoluna tevessül etmişlerdir" ifadesini kullandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2000'li yıllarda ivme kazanan ihracat büyümesinin Cumhuriyet'in 100. yılı için amaçlanan 500 milyar Dolar tutarındaki büyük hedefe ulaşması için başlattığı "Türkiye'nin 2023 İhracat Stratejisinin Uygulamaya Aktarılması ve Performans Yönetimi" proje çalışmasını tamamladı. Projenin kamuoyuna duyurulması amacıyla Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya TİM Başkan Mehmet Büyükekşi, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, muhalefetin dile getirdiği bedelli askerlik konusuna dikkat çekti. Muhalefetin seçime 3 ay kala gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatler sıraladığını dile getiren Erdoğan, "Gerçekleşmesi mümkün olmayan, Türkiye'nin gerçekleri ile örtüşmeyen vaatler muhalefet tarafından sıralanmaya başlandı. Siyasi tarihleri boyunca asker üzerinden, ordu üzerinden siyaset yapanlar, orduyu göreve çağıranlar, müdahale sonrasında nöbetçi hükümet olanlar demokrasinin gelişmesiyle ve vesayetin ortadan kalkmasıyla umutlarını yitirmişler ama bu sefer de askerlik süresi üzerinden, yani ordu üzerinden siyaset yürütme yoluna tevessül etmişlerdir. Böyle bir ciddi meselenin seçime çok az bir süre kala gençlerin umutlarını istismar edecek şekilde kamuoyunun gündemine taşınması asıl niyetin popülizm olduğunu zaten ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Milletin tercihlerinin bazıları tarafından aşağılandığını belirten Erdoğan, "Bu ülkede birileri milleti her fırsatta küçümsemiş millet için 'bidon kafalı', 'göbeğini kaşıyan adam', 'yüzde 60'ı aptal' diyerek milletin tercihini aşağılamıştır. Bugün seçime kısa süre kala gerçekleşmeyecek vaatlerin ardı ardına sıralanması millete yönelik bu nazarın bir tezahürüdür. Muhalefet partileri milleti anlamaz yerine koyarak uçuk vaatlerinin prim toplayacağını zannediyorlar. Milletimiz bu vaatlerin hesapsız kitapsız olduğunu gerçekleşme şansının olmadığını çok iyi biliyor." ifadelerini kullandı.

Hükümetin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracata ulaşmayı hedeflediğini anlatan Erdoğan, "Yüzde 7 bin 500 faizlerin ödendiği o günleri unutmuyoruz. Geçmişte Türkiye'nin önüne hiçbir hedef hiçbir vizyon koyamayanların milletin derdine derman olacak hiçbir proje ortaya koyamayanların bizim açıkladığımız hedeflere sahip çıkması kolaycılıktır, fırsatçılıktır. Biz 2023 hedeflerinin patenti ile değil biz içeriği ile ilgileniyoruz. 2023 hedeflerinin gerçekleşmesiyle Türkiye'nin bu vizyonla ilerlemesiyle ilgilidir." diye konuştu. TİM'in hazırladığı projeyi beğendiğini belirten Erdoğan, "Ben 2011 ve 2012 Haziran ayını bir milat olarak görüyorum. Çok daha farklı yürüyeceğiz. 500 milyar dolar hedefini yakalamak onun meydana getirdiği sinerji onun meydana getirdiği istihdam kapasitesi Türkiye'de birçok şeyi hareketlendirir. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükseltme hedefimizi de inşallah gerçekleştireceğiz. Hedeflerimizin sivil toplum kuruluşları tarafından paylaşılıyor olmasından büyük bir heyecan duyduğumu ifade etmek isterim. TİM son derece detaylı bir çalışma yaparak hem 500 milyar dolar ihracatın mümkün olduğunu ortaya koydu hem de bunun için nasıl bir heyecanla çalışacaklarını vurguladı ve burada ilan etti" şeklinde konuştu. (CİHAN)



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,607 µs