En Sıcak Konular

'Türkiye ile aynı fikirdeyiz'

24 Mart 2011 16:46 tsi
'Türkiye ile aynı fikirdeyiz' Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, ülkesinin Libya konusunda Türkiye ile aynı fikirde olduğunu ve bir an önce Libya konusunun NATO'ya devretmek istediklerini söyledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret etti. ABD Büyükelçisi Ricciardone'nin eşi Marie Ricciardone ile Başkan Gökçek'in eşi Nevin Gökçek'in de bulunduğu ziyarette ABD'nin Ankara'daki elçilik binasının yerinin değişmesi de gündeme geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, elçilik binasının taşınacağını belirterek, bununla ilgili görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Gökçek, Dikmen Vadisi'nde ABD'ye yeni bir elçilik binası tahsis edileceğini, karşılığında da mevcut elçilik binasının Dikmen Vadisi'ndeki yeni yerle takas edileceğini söyledi.

Gazetecilerin Libya ile ilgili sorularını cevaplandıran ABD Büyükelçisi, amaçlarının Libya halkının korunması olduğunu ve bunun için de NATO'nun devreye gireceğini ifade etti. ABD Büyükelçisi, İzmir'in NATO üssü olacağı ile ilgili bir bilgisinin bulunmadığını da belirtti. ABD Büyükelçisi, 12 yıldan bu yana Türkiye'den ayrı olduğunu, bu süre içinde Ankara'nın çok geliştiğini de ifade ederek, "Türkiye 2. evimiz gibi. Artık Ankaralı sayılırız. Ankara, gurur duyulacak bir başkent olmuş. Parklar, trafik çok iyi durumda. Ev alma komşu al sözü gibi hissediyoruz Ankara'yı." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek daha sonra ABD Büyükelçisi Ricciardone'ye bir plaket sunarken, Nevin Gökçek de ABD Büyükelçisi Ricciardone'nin eşi Marie Ricciardone'ye Türk lokumu ve el işlemesi ürün hediye etti. Gökçek, ABD Büyükelçisini, makam odasının kapısında karşıladı. Daha sonra görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

(CİHAN)



Bu haber 942 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,527 µs