En Sıcak Konular

Putin can alıcı soruyu sordu!

24 Mart 2011 15:35 tsi
Putin can alıcı soruyu sordu! Rusya Başbakanı Vladimir Putin "haçlı seferlerine" benzettiği koalisyon güçlerinin Libya operasyonunu eleştirmeye devam ediyor.

Rusya'nın resmi duruşu BM Güvenlik Konseyi kararına çekimser kalınmasını öngörürken, Moskova operasyona tepkili. ABD'nin iç sorunları olan ülkelere müdahalesini alışkanlık haline getirdiğini vurgulayan Putin, dün de Belgrad'da yaptığı açıklamalarda operasyon sonrasında sivil kayıpların artmasını sert bir dille eleştirdi.

Sırbistan'da resmi temaslarda bulunan Putin, "Uluslararası olaylarda askeri güç kullanımı ile ilgili kararlar çok hassas olmalı. Orada bir sivil çatışma, sivil savaş var. Libya lideri Muammer Kaddafi'nin uçaklarının sivilleri öldürmemesi için uçuşa yasak bölge oluşturulması öneriliyor. Bağımsız bir ülkeye yönelik böyle bir müdahale çok zor. İyi bir amaç var. Ancak şimdi ne görüyoruz? Hava saldırısı tüm ülke genelinde. Sivilleri korumak istiyorsak, neden daha fazla sivilin yaşamını yitirmesine neden olacak yol seçildi? Elbette biz bunlarla ilgiliyiz" eleştirisi getirdi.

PUTİN, BELGRAD SEFERİNDE MOTORCULARLA BULUŞTU, MAÇ İZLEDİ

Rusya Başbakanı Putin Güney Akımdoğalgazboru hattının inşası ile ilgili çalışmalara da hız verdi. Alman enerji şirketi BASF'ın projeye dahil olmasının ardından, Putin önceki gün de Slovenya enerji şirketi ile ortaklık anlaşması imzaladı. Türkiye'den Güney Akım inşaatı ile ilgili izin bekleyenRusyaBaşbakanı, 2015'te hattan doğalgaz sevkıyatı yapmayı planlıyor.

Slovenya'dan sonra Sırbistan'a geçen Putin burada motorcularla buluştu. Belgrad'da bulunan Kızıl Yıldız stadyumu önünde ayak üstü sohbet eden Rusya Başbakanı, ardından Belgrad Kızıl Yıldız ve St. Petersburg Zenit takımları arasındaki karşılaşmayı izledi. Putin'e Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkovic de eşlik etti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadic'le görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Putin, Sırbistan'ın AB üyeliğini desteklediklerini, bundan endişe duymadıklarını belirtti. Putin AB'nin kabul ettiği yeni "Üçüncü Enerji Şartı" anlaşmasının Rusya açısından olumsuz şartlar içerdiğine değindi ve AB ile olan enerji ilişkilerinin bundan zarar görebileceğini söyledi. Putin'e göre, Rusya'nın dev enerji şirketi Gazprom'un hem taşımacılık hem de tedarik işi yapmasını sınırlandıran anlaşmanın yeniden ele alınması gerekiyor. İki ülke bilim, turizm ve karayolu inşaatı ile ile ilgili ikili anlaşmalar da imzaladı.

CİHAN



Bu haber 1,739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,288 µs