En Sıcak Konular

CHP'den türbanlı aday olmayacak

24 Mart 2011 11:38 tsi
CHP'den türbanlı aday olmayacak
Gürsel Tekin 'Meclis'te ikinci bir Merve Kavakçı protestosu olmaz' sözlerine açıklık getirdi.

Tekin, 'CHP'den türbanlı bir aday çıkacak' iddialarını ise kesin dille yalanladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Parti'nin türbanlı milletvekili adayı göstermesi durumunda ikinci bir Merve Kavakçı olayı yaşanmayacağını söylemesi üzerine başlayan tartışmalara yanıt verdi.

Tekin, sözünün arkasında olduğunu belirterek "CHP’nin türbanlı adayı olacak mı dendi ben de kesinlikle hayır, böyle bir düşüncesi yok dedim" diye konuştu.

AK Parti’nin olabilir mi sorusuna yine aynı yanıtı veren Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onların bileceği bir durum, biz başka partilerin içişlerine karışmayız dedim. Olay bu kadardır.

CHP’yi belli kesimlere uzak, belli kesimlere yakın göstermek doğru değildir. Burada zikredilen sorun sanki Türkiye’nin temel sorunu gibi gösteriliyor.

Üniversitelerde türban sorunun çözülememesinin tek sebebi olarak Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’yi göstermek yanlıştır. Biz sadece sorunları çözmeye çalışırız. Bizim gündemimizde türbanlı aday yoktur."

Tekin, Türkiye'deki siyasi partiler yasasını değiştirmeyi teklif ettiklerini ancak AK Parti'nin bunu kabul etmediğini belirtti. "Millet kendi vekilini kendi seçsin" istedik diyen Gürsel Tekin, "En çok millet iradesini kullanan Sayın Başbakan’dır. İstiyorsa gelsin yasayı değiştirelim. CHP’nin iktidarında bu yasayı değiştireceğiz. Gelecek seçimlerden sonra bu yasa değişecektir" dedi.

Şeçimlere az bir süre kala gündemin değiştirilmeye çalışıdığını ifade eden Tekin, atanmamış öğretmenlerle ilgili çalışmalarının da olduğunu söyledi.

DENİZ BAYKAL'IN ADAYLIĞI
CHP eski lideri Deniz Baykal'ın da Antalya 1. sıradan yerinin kesin olmadığı sözlerine de açıklık getiren Tekin, "Siyasi partilerin karar mercileri vardır. Bütün kararlar orada alınır. Eski başkanımızın adının zikredilmesi bizi de Sayın Kılıçdaroülu'nu da çok üzdü. CHP’nin listeleri YSK’ya gittiğinde gerçekleri göreceksiniz" dedi.

TÜSİAD'ın açıklamalarına da değinen Gürsel Tekin, "Değişmeyen 4 madde dışında bütün maddeler değişebilir. Türkiye’de her şey tartışılabilmelidir" yorumunu yaptı.

ntv



Bu haber 940 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs