En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu rapor açıklayacak

24 Mart 2011 10:20 tsi
Kılıçdaroğlu rapor açıklayacak

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, KOBİ'lerle ilgili ezber bozacak bir rapor açıklayacaklarını belirtti...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KOBİ'lerle ilgili iktidarın ezberlerini bozacak bir rapor açıklayacaklarını bildirdi. Kılıçdaroğlu, istihdam, tarım ve enerji raporlarını da kademe kademe kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi muhabirleriyle bir araya geldi. Sohbet toplantısında partisinin 'Ekonomi Raporu'ndan ana hatlarıyla söz eden Kılıçdaroğlu, 2023 hedeflerini ortaya koydu. Rapor GSYİH’nin 2,6 trilyon dolar, milli gelirin 31 bin 500 dolar olmasını öngörüyor. İhracatın 650 milyar dolar, ithalatın da 750 milyar dolara çıkmasını temel alıyor. Kılıçdaroğlu, 'Ekonomi Raporu’nun ekinde yer alan 'İstihdam Raporu’nu, 'Tarım Raporu’nu ve 'Enerji Raporu’nu da aşama aşama kamuoyuna beyan edeceklerini ifade etti.

Toplantıda sosyal devlet anlayışını AK Parti gibi algılamadıklarını vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Gıda yardımı ya da kömür dağıtımı sosyal bir politika olarak görülüyorsa bu yanlış. Sosyal politika insan onurunu korumayı, yoksulluğu deşifre etmemeyi esas almalıdır. Sosyal devlet yoksulları sıraya dizip yardım yapmak değildir. Bunun yanında Türkiye bir hayır kurumu devleti ya da iane devleti değildir.” dedi.

Kendilerinin sosyal devlet anlayışına önem ve öncelik verdiğini kaydeden CHP Genel Başkanı, Aile Sigortası ile yoksulluğu yok edeceklerini savundu. Sigorta ile ilgili belirlemeleri Yeşil Kart ile kömür dağıtımına göre sosyal güvenlik uzmanlarının yapacağını anlattı. Kemal Kılıçdaroğlu, suistimale konu olabilecek meblağın da sigortadan yararlanan aileden sorumlu uzmanlardan alınacağını aktardı.

Ekonominin büyümesine karşılık yoksulluğun arttığını iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Bakın Aile Sigortası’nı ortaya attığımızda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kayıt dışı yoksulların da olduğunu da itiraf etti. Yani ülkemizde 12 milyon 715 binin dışında yoksul olduğunu kabul etti.“ ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde kayıt altında ve kayıt dışında olan yoksulların tamamını sigorta çerçevesine alacakları sözünü verdi.

Ekonominin iyi idare edilemediğinden dert yanan Kılıçdaroğlu, “Reel sektöre önem verildiği zaman, TL olması gereken yerde olduğu zaman, Merkez Bankası ve bağımsız kurumlar siyasi otoritenin emrinde olmadığı zaman ekonomi daha iyi yönetilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan’ın “CHP’nin taahhütlerini yerine getirmek için 200 milyar TL’lik kaynak gerekiyor.” sözüne gönderme yapan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bu ibare Erdoğan’ın dünya ve Türkiye ekonomisini bilmediğini ortaya koyuyor. Bir ülkenin başbakanı bu rakamı nasıl dillendirir. Yani bunu belirtiyorsa muhakkak ekonomiyi bilmiyordur. Gelinen aşamada maalesef büyüme belli insanlar için, küçülme belli insanlar için var, yoksulluk ve işsizlik belli insanlar için var. Gelir dağılımı dengesiz olduğu için ekonomi iyi yönetilmiyor. İyi yönetimin yolu toplanan vergilerin hesabını halka vermekten geçer. Biz buna imkân tanımak istiyoruz.”

Ekonominin sıcak paraya bırakılması halinde iflah olmayacağını belirten CHP Genel Başkanı, Başbakan Erdoğan’ın TL’nin değerlenmesiyle övündüğünden yakındı ve bu durumun ithalatı çekici hale getirdiğini öne sürdü.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun işsizlik rakamlarıyla oynadığından şikayet eden CHP Genel Başkanı, bu tavrı ilke olarak uygun bulmadıklarını dile getirdi.

Gazetecilerin Ekonomi Raporu ve firmalarla ilgili hedeflerinin sorulmasına karşılık Kılıçdaroğlu, "KOBİ’lerle ilgili iktidarın ezberini bozan bir rapor açıklayacağım. Bunu zannediyorum Ankara Organize Sanayi Bölgesi'nde kamuoyuyla paylaşacağım." açıklamasını yaptı.

cihan




Bu haber 917 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,124 µs