En Sıcak Konular

Libya'dan son haber

23 Mart 2011 18:57 tsi
Libya'dan son haber
Libya'ya düzenlenen operasyon dünya gündemindeki sıcaklığını koruyor...

17.41: İNGİLİZ GENERAL: "LİBYA'NIN HAVA GÜCÜ İMHA EDİLDİ"

İngiliz Tümgeneral Greg Bagwell, ittifak güçlerinin Libya hava gücünü imha ettiğini belirtti.

Tümgeneral Bagwell, İtalya'nın güneyinde, İngiliz jetlerinin konuşlandığı hava üssünden yaptığı yazılı açıklamada, koalisyon uçaklarının Libya hava sahasında rahatlıkla uçabildiğini ve sivil nüfusu tehdit ettikleri yerlerde Libya kara birliklerine saldırı düzenlediğini söyledi.

İngiliz Generali, Libya hava kuvvetlerinin artık bir savaş gücü olarak var olmadığını, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin hava savunma sistemiyle komuta ve kontrol ağlarının, ittifak güçlerinin Libya'da neredeyse çekinmeden uçacağı kadar hasar gördüğünü ifade etti.

Tümgeneral Bagwell, koalisyon güçlerinin komuta yapısında "bazı değişiklikler" beklediğini, ancak operasyonun sorunsuz devam edeceğini de kaydetti.

17.36: "DİĞER ÜLKELER İLE BİRLİKTE, KADDAFİ'NİN KENDİ HALKINA KARŞI SÜRDÜRDÜĞÜ SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın, diğer ülkelerle birlikte Libya lideri Muammer Kaddafi'nin kendi halkına karşı sürdürdüğü savaşın sona erdirilmesini istediğini söyledi.

Merkel, bugün Frankfurt'ta yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'nin Libya kararında çekimser oy kullanmış olmalarına rağmen, Kuzey Afrika'daki değişim sürecinde sorumluluk üstlenmek istediklerini belirterek, "Tabii ki Almanya da dünyadaki diğer ülkeler ile birlikte, Kaddafi'nin kendi halkına karşı sürdürdüğü savaşın sona erdirilmesini istiyor" dedi.

Angela Merkel, Almanya'nın, Libya üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması konusunda bazı tereddütleri olduğu için çekimser oy kullandığını, ancak asker göndermese bile yaptırımların uygulanması konusunda müttefik ülkelere başarı dilediğini kaydetti. Merkel, "Kuzey Afrika'daki gelişmeleri olumlu şekillendirmek için özellikle politik alanda fazlasıyla çaba harcayacağız" diye konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de Federal Meclis'te yaptığı konuşmada, Libya'da durumun değiştiğine işaret ederek, kabinenin Afganistan'da görev yapan AWACS tipi erken uyarı uçaklarında daha fazla Alman askerinin görev yapması yönünde aldığı kararın desteklenmesini istedi.

Westerwelle, Afganistan'daki güvenlik sorumluluğunun 2014 yılında tümüyle Afgan makamlarına devredilmesi hedefine de bağlı olduklarını hatırlattı.

aa



Bu haber 850 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs