En Sıcak Konular

ABD düşen Lİbya uçağını bombaladı

23 Mart 2011 18:39 tsi
ABD düşen Lİbya uçağını bombaladı

BM'nin Libya'ya askeri müdahalesi sürüyor. ABD, Libya'da dün teknik sorun nedeniyle düştüğünü açıkladığı savaş uçağının enkazını bombaladı. Bombalamanın nedeni ise şöyle açıklandı.

ABD, LİBYA'DA DÜŞEN UÇAĞININ ENKAZINI BOMBALADI

ABD ordusundan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, yeri tam olarak belirtilmeyen enkazın dün gece, "malzemelerin yanlış ellere geçmesini engellemek" için bombalandığını söyledi.

BM'nin sivillerin korunması amacıyla Libya üzerinde uçuşa yasak bölge ilanını uygulama gerekçesiyle, bu ülkeye hava saldırıları düzenleyen koalisyon çerçevesinde görev yapan Amerikan F-15 tipi uçağın 2 pilotunun kurtulduğu bildirilmişti.

FRANSA: ''NATO, LİBYA'DA TEKNİK ROL OYNAYACAK''

Fransa hükümet sözcüsü Francois Baroin, Libya operasyonlarında NATO'nun teknik rol oynayacağını söyledi.

Bakanlar kurulu toplantısın ardından gazetecilerin ''Libya'da NATO'nun rolüyle'' ilgili sorusunu yanıtlayan Baroin, ''NATO, Libya operasyonlarında teknik rol oynayacak'' dedi.

KADDAFİ GÜÇLERİNİN MİSRATA'DAKİ SALDIRISINDA 17 KİŞİ ÖLDÜ

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin, ülkenin batısındaki Misrata kentine dün düzenlediği saldırılarda 17 kişinin öldüğü belirtildi.

Bingazi'deki hastanede görevli bir doktor, Kaddafi güçlerinin havan topu saldırılarıyla, keskin nişancıların ateşinde 5'i çocuk en az 17 kişinin öldüğünü ifade etti.

Doktor bu çocuklardan dördünün, ailesiyle birlikte Kaddafi güçlerinin bombardımanından kaçarken hayatlarını kaybettiklerini söyledi.

GEÇİCİ HÜKÜMET KURULDUĞU İDDİASI

El Cezire’nin ülkedeki muhabiri James Bays’in aktardığına göre bugüne kadar bölünme iması dolayısıyla bu tür ifadelerden kaçınan isyancılar, artık kendilerini “geçici hükümet” olarak tanıtacaklarını duyurdu.

İsyancıların bu hamlesinin bölünme ihtimali anlamına gelmediğini söyleyen Bays, “Ancak tek Libya fikri hala geçerli. İsyancılar Libya’nın bir bütün olarak kalmasını istiyor. Sadece Kaddafi’yi istemiyorlar” yorumunu yaptı.

İsyancıların yeni hükümete başbakan olarak, kendilerini dış ülkelerle görüşmelerde temsil eden Mahmut Cibril’i seçtiği belirtildi. Cibril, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile de görüşmüştü.

Yeni kurulan “geçici hükümet” adına konuşan bir sözcü, Bays’e yaptığı açıklamada, “Ulusal konsey bir yasama organı ancak bizim bir hükümete ihtiyacımız var. Bizim pozisyonumuz net: Libya tek bir birimdir. Başkentimiz Trablus’tur ve sonsuza kadar öyle kalacaktır. Ülkeyi bir arada tutmak için batı kesimlerini ve Trablus’u özgürleştirmeyi amaçlıyoruz. Bunu yinelemeye devam edeceğiz” dedi.

KADDAFİ'DEN SONRA BM'DE MİSTARA'YI BOMBALADI

Koalisyon güçlerine ait uçakların, Libya'nın Misrata kenti civarına bugün iki kez saldırı düzenlediği bildirildi.

Bölge sakinleri, hava saldırılarında muhaliflerin elindeki Misrata kenti civarında konuşlanan Muammer Kaddafi yanlısı güçlerin hedef alındığını söyledi.

Misratalılar, sabaha karşı düzenlenen hava saldırılarının ardından Kaddafi'nin topçu birlikleri ve tanklarının ateşinin durduğunu ifade etti.

Misrata kenti başkent Trablus'un 200 kilometre doğusunda yer alıyor.

aa



Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,487 µs