En Sıcak Konular

Büyükada'ya şafak baskını

23 Mart 2011 16:51 tsi
Büyükada’da Adalar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki ‘meydan savaşı’nda bugün ikinci raunt yaşandı.

Çınar Meydanı düzenlemesi nedeniyle geçen hafta Büyükada’ya gelen İBB Zabıta ekipleri Ada zabıtası tarafından püskürtülmüştü.

Olayın ardından iki belediye de birbirini suçlayıcı açıklamalar yapmıştı. Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, İBB ekiplerinin müdahalesinin tamamen yasadışı olduğunu savunurken, İBB ise yaptığı açıklamada Çınar Meydanı’nda yapılan düzenlemenin yetkisiz şekilde bozulduğunu iddia etmişti.

400 ZABITA VE ÇEVİK KUVVETLE ŞAFAK BASKINI

Geçen hafta yaşanan olayın ardından bugün, İBB ekipleri 400 zabıta ve çevik kuvvet ekipleriyle Büyükada’ya çıkarma yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Adalar Belediyesi arasında sorun haline gelen Büyükada’daki Mimar Mehmet Bölük Kültür ve Sanat Parkı, bu sabah Büyükada’ya çıkarma yapan Büyükşehir’e bağlı zabıta ekipleri tarafından yıkıldı.

10 yıldır atıl durumdayken Adalar Belediyesi tarafından düzenlenen ve Nisan ayında açılışına hazırlanılan park yerle bir edildi. Sabah saat 06: 00’da iki grup halinde, iki farklı iskeleden adaya adeta çıkarma yapan çevik kuvvet destekli 400 kişilik zabıta ve yıkım ekibi, parka gelerek Adalar Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları yıktı. Ekipler, parkın alanını daralttı.

ADALILAR EYLEM YAPTI

Sabah uyandıklarında parkın içinde yıkımı gerçekleştiren ve adaya yayılmış kalabalık zabıta ve yıkım ekibini karşılarında gören ada halkı şaşkına döndü. Adalılar öğle saatlerinde belediye binası önünde bir araya gelerek bu durumu protesto etti. Adalılar hazırladıkları ‘Adalılar yapar, Büyükşehir yıkar!’, ‘Adalar’da Büyükşehir terörü istemiyoruz!’, ‘Büyükşehir parkımdan elini çek!’, ‘Parkımdan çık, vapurumu geri ver!’, ‘Park bahane, müdahale şahane!’, ‘Kışın baskına gelme, yazın yardıma gel!’ yazılı dövizlerle eylem yaptı.

BELEDİYE BAŞKANI HALKA HİTAP ETTİ

Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu İBB’nin yaptığı çıkarma ile gerdiği ada halkına hitaben yaptığı konuşmada Belediye önünde toplanan 250 kişiye şunları söyledi:
“Yıllardır bu parka çivi dahi çıkılmamış. İçindeki Atatürk büstünün kaidesi kırık döküktü. Atların işgalinde olup at pisliklerinden geçilmiyordu ve insanlar yararlanamıyordu.  Ayrıca Adalara gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler açısından da çirkin bir görüntü yaratıyordu. Yıllardır bir şey yapılamadığı için parkın yapımını projelendirdik ve yapmak için kolları sıvadık. Çok da güzel çalışmalar yaptık. İlk başta parkın alanını genişlettik. Peyzaj mimarımız bu park için güzel  projeler hazırladı. İnsanların oturup rahat bir soluk alacakları bir dinlence haline getirecektik. Atatürk büstünü kaidesi ile beraber yeniledik. Mimar Mehmet Bölük Kültür ve Sanat Parkı olarak Nisan başında açmaya hazırlanıyorduk ki, sabahın erken saatlerinde gelip yıktılar. 10 yıldır hiçbir çalışma yapmadıkları park, biz sahip çıktık diye mi yıkıldı ve Ada halkı cezalandırıldı?

Bir süredir İBB’nin Adalar’da hukuka ve yasalara uymayan tutum ve uygulamalarıyla karşı karşıyayız. Bunları Büyükşehir Belediye Meclisi’nde soru önergeleriyle ilettik. Dün İstanbul Valisi ile görüşerek durumu anlattık, ilgili raporları kendisine sunduk, İBB’nin yaptığı hukuk dışı uygulamayı gözler önüne serdik ve kendisi sessiz kaldı. Asıl üzücü olan Çevik Kuvvet gönderilerek bu hukuksuzluğa göz yumulmasıdır. Biz hiçbir zaman kavgacı bir üslup içinde olmadık, hatta gelin projelerimize destek olun dedik. Ama görüyorsunuz yaptığımız çalışmalar destekleneceğine engelleniyor. Biz şimdi kendilerine çağrı yapıyoruz,  daha düzenlenmesi gereken, projesi hazır 12 adet parkımız, 20 adet meydanımız var gelin aynı hızla bunları da tamamlayın. Destek olmayacaksanız da gölge etmeyin yeter.”



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,726 µs