En Sıcak Konular

Nihat Kahveci'ye iyi haber

23 Mart 2011 15:37 tsi
Mahkemenin verdiği red kararı Yargıtay tarafından bozuldu...

Yargıtay, İzmir 6. Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği, Nihat-Pınar Kahveci çiftinin Narlıdere'deki bir sitede bulunan evlerinin soyulmasıyla ilgili güvenlik şirketi aleyhine açılan 100 bin liralık manevi tazminat davasının reddi kararını, olayda güvenlik şirketinin kusurları bulunduğu gerekçesiyle bozdu.

Edinilen bilgiye göre, davaya konu olaya ilişkin İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava kapsamında, sanık Barış Erdugan'a verilen 12 yıl hapis cezası kesinleştikten sonra Pınar Kahveci, avukatı Kamil Ersan aracılığıyla eski vücut geliştirme şampiyonu olan Eryetiş Kurtaral'ın güvenlik şirketine karşı 100 bin liralık tazminat davası açmıştı.

6. Asliye Hukuk Mahkemesi tazminat davasını reddedince, avukat Ersan, davanın Tüketici Mahkemesinde görülmesi gerektiğini belirterek, temyiz dilekçesiyle Yargıtaya başvurmuştu.

Ersan, dilekçede müvekkili Pınar Kahveci'nin olayın ardından mağdur olduğunu, çok zor günler geçirdiğini, güvenlik şirketinin bulunması gereken yere kamera koymadığı için olayda ihmali olduğunu dile getirmiş, olayın mağduru olan Kahveci'nin tüketici konumda bulunduğunu, davalı güvenlik şirketinin kusurlarının bulunması nedeniyle davanın Tüketici Mahkemesinde görülmesi gerektiğini ifade etmişti.

Yargıtay, avukatın talebini yerinde bularak, davanın Tüketici Mahkemesinde görülmesine karar verip yerel mahkemenin kararını bozdu.

Dava önümüzdeki günlerde tekrar görülecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki Yunusoğlu Sitesi'nde daha önce güvenlik görevlisi olarak çalışan Barış Erdugan, 2009 yılının Ağustos ayında merdiven dayayarak Kahveci ailesinin evine girmiş, evden pırlanta yüzük ile 1 kol saatini çalmıştı.

Eve dönen Nihat Kahveci'nin eşi Pınar Kahveci, Erdugan ile karşılaşmış, Erguvan, bıçakla tehdit ettiği Kahveci'den evde bulunan kasayı açmasını istemişti.

Bir fırsatını bularak banyoya saklanan Pınar Kahveci'nin çığlıkları üzerine Erdugan olay yerinden kaçmış, bu sırada bir benzin istasyonunun güvenlik kamerası görüntülerine takılmıştı.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, Erdugan 12 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Pınar Kahveci, Barış Erdugan ve siteyi koruyan güvenlik firması hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Buna ilişkin davada İzmir 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, sanık Barış Erdugan'ın davacı Pınar Kahveci'ye 10 bin lira ödemesine karar verirken, güvenlik firması aleyhine açılan davayı reddetmişti. (AA)



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,868 µs