En Sıcak Konular

Hiddink'ten Erdoğan'a mesaj...

23 Mart 2011 13:35 tsi
A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Guus Hiddink, Avusturya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Euro 2012 eleme gruplarında oynanacak Avusturya maçını değerlendirerek sözlerine başlayan Guus Hiddink, "Bu karşılaşmalar çok önemlidir. Çünkü takımınız şu anda bulunduğu gibi bir gruptaysa, gelecek yıl yapılacak finallere katılma yolunda her maç büyük önem taşıyacaktır. Bu yolda Kazakistan'la, Azerbaycan'la oynamış olduğumuz maçlar da bu önemi taşıyordu. Finallere gitme yolunda her maç büyük önem taşıyor" dedi.

İNİSİYATİFİ ELE GEÇİRMEK İSTİYORUZ

Avusturya'yla "Büyük bir maç oynayacağız" diyen Hiddink, "Bizim yapmak istediğimiz şey bu maçı kazanarak, grupta inisiyatifin elimizde olmasını sağlamak. Bu maçı kazanarak da bu avantajı elde etmek istiyoruz. Rakiplerimizin alacağı sonuçları beklemeden kendi yolumuzu çizmek istiyoruz. Belirsizliklerden hoşlanmıyoruz"

Milli takım oyuncularının bir araya gelmesinin önemli olduğunu söyleyen Hollandalı teknik adam, "Çünkü oyuncular, geçtiğimiz hafta zorlu şartlar altında maçlar oynadı. Bu tür ortamlardan çıkıp milli takım atmosferine gitmeleri önemli. Milli takım ortamında bulunmaktan hoşlandıklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

AVUSTURYA'NIN SAĞLAM BİR KADROSU VAR

Avusturya karşılaşmasına iyi hazırlanacağız ve iyi bir sonuç alacağız" diyen Hiddink şöyle devam etti, "Daha sonra iyi bir kutlama yapacağız. Çünkü buna ihtiyacımız var, oyuncularımız da bu maçın önemindeler. Avusturya deneyimli oyuncuları olan,  Avrupa'nın çeşitli liglerinde oynayan oyunculara sahip sağlam bir kadrosu var. Ama biz istediğimiz oyunu oynarsak ve istediklerimizi sahaya yansıtırsak hem içeride hem dışarıda istediğimiz sonuçları alırız"

Azerbaycan yenilgisi ve ardından hazırlık maçlarındaki sonuçlar üzerine değişik kadroya gidildiğini vurgulayan Hiddink, "Hoca olarak bir yol strateji belirlemeniz gerekiyor. Bu strateji doğrultusunda Almanya gibi bir takımla maç oynadık. Almanya'ya yenildik, ama bu kabul edilebilir bir sonuçtu. Ancak Azerbaycan'dan istemediğimiz bir sonuçla ayrıldık. Hollanda gibi zorlu bir ekibe karşı istediğimiz bir futbol sergiledik. Pozisyona girdik; ama gol kaydedemedik. Kore ile de golsüz bir karşılaşma oynadık. Golümüz sayılmadı. Ama önemli olan performansımız. Genç oyuncuların belirlediğimiz konsepte adapte olup olmadıklarını gördük" şeklinde konuştu.

GERÇEKLERLE YÜZLEŞME DÖNEMİ

Türkiye'nin Avrupa kupalarından erken elenmesini de değerlendiren Hiddink, "Kıştan önce kulüplerimiz iyi bir performans sergileyemedi ve Avrupa kupalarından elendiler. İlkbaharda kulüplerin Avrupa'da olması gerek. Aslında Türk futbolunun içerisinde bulunduğu durumun bir yansıması. Her zaman dünyanın zirvesinde olduğumuzu düşünmeyi seviyoruz. Ama istatistiklere baktığımızda öyle olmadığını görüyoruz. Gerçeklerle yüzleşmemiz gerekir" dedi.

TARİHSEL BAŞARILAR SONUCA GÖTÜRMÜYOR

Süper Lig'de oynanan maçları da değerlendiren Hiddink, "Süper lig maçlarında arada temposu düşük ve sıkıcı maçlar oynanıyor. Ama genelde özverili maçların sayısı fazlaydı. Artık tarihsel olarak geçmişten gelen başarılar sonuca götürmüyor. Geçmişte başarılar kazanan takımlar, artık eskiden olduğu gibi gerek kendi sahasında gerekse deplasmanda maç kazanma alışkanlığının zor olduğu gerçeğiyle karşı karşıyalar. Anatolu takımları aradaki seviyeyi kapattı" ifadelerini kullandı.

KİMSE BU ÜLKENİN GENÇLERİNDE İSTİKBAL YOK DİYEMEZ

Geleceğe olumsuz bakılmaması gerektiğini dile getiren milli takımlar teknik direktörü, "Önümüzde çok önemli bir turnuva var. FIFA 2013, 23 yaşaltı turnuvası Türkiye'de oynanacak. Bana kimse bu ülkenin futbolunda, gençlerinde istikbal potansiyel yok diyemez. Türkiye'de yaşayan milyonlarca genç var. Federasyonun da genç oyuncuların eğitimi için çalışmaları var. Ancak kulüplerin neden Avrupa'da iyi değiliz diye sorması lazım. Bunun için de çalışmaların yapılması gerekiyor" dedi.

Milli takıma oyuncu seçimleriyle ilgili olarak da konuşan Hiddink, "Milli takımda her pozisyon için 5-6 adayım olabilir; ama hangisi seçebilirim konusunda sıkıntı da yaşayabilirim. Bazı mevkilerde fazla oyuncu olduğunda bazıları dışarıda kalabilir" şeklinde konuştu.

SERVET'İ SEÇMEMEM LAZIMDI

Milli takıma oyuncu seçimi konusuna da açıklık getiren Hiddink, "Oyuncu seçimi için bizim belirlediğimiz bir stareji var. Bu strateji oyuncuların bireysel gösterdikleri performansa bağlı. Bir kulubün büyük takımı yenmesi ya da bir kaç galibiyetle milli takıma oyuncu göndermesi stratejimiz değil. Milli takım çekirdeğini bozucu davranışlardan kaçınmamız gerekir. Galatasaray, son maçta 87. dakikadaki golle oyunu kaybetti. Benim bu durumda Servet'i kadroya almamam lazım. Milli takıma Anadolu kulüplerinden de isimleri çağırıyoruz. Örnek olarak Cenk Tosun'u gösterebiliriz. Gaziantepte iyi performans gösterdi ve onu da çağırdık" dedi.

A2 takımının da bu stratejinin bir sonucu olduğunu dile getiren Hiddink, "Her oyuncu A2'den milli takıma gidecek diye bir kural yok. Bu küçümsenmesine rağmen iyi bir fırsattır ama iyi bir adımdır. Bütün kulüplerden milli takımlarda temsil var. Rekabetçi yapı sayesinde doğrudan A takıma gelemeyenler A2'ye gelebileceklerdir" ifadelerini kullandı.

EMRE DE APTALCA BİR HAREKET YAPTIĞINI KABUL ETTİ

Milli takıma çağrılmayan Emre Belözoğlu olayına da değinen Hiddink, "Basını ve medyayı çok ciddiye alıyorum; ama Emre'yi kadroya almayacığım şeklinde haber yapanı buraya almamam lazım. Emre sakat onun için kadroda yok. Buna karşın Emre'nin son maçlarda öfke kontrolü konusunda bazı hataları oldu. Emreyi severim; ama Kore maçında yaptığı hareketin çok aptalca olduğunu kendisi de kabul etmişti. Duygularımıza sahip olmalıyız. Hakeme saygı göstermek gerekir. Sarı kart, kırmızı kart konusunda daha dikkatli olunmalı. Kırmızı kart gördüğünüzde bir kişi eksik oynuyorsunuz ve uluslararası maçlarda eksik oynamak çok zor. Emre bazen takımdaki görevini unutuyor. Şu anda ise Emre sakat olduğu için kadromuzda yok. Yeni oğlu oldu. Kendisini de tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARINA DOLAYLI CEVAP

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milli takımın yerli teknik direktör tarafından çalıştırılması ve tarihi başarıların da yerli teknik patronlarla geldiği yönündeki açıklamalarını ise dolaylı cevaplandıran Hiddink, "6+2+2 kuralıyla ilgli ben de düşüncelerimi söyledim. Geçmişte ümit milli takımlarda, çok alt liglerde oynayan ve kaybolmuş isimler var. Demek ki bir şekilde ihmal edilmiş. Yabancıya karşı değilim; ama yabancı futbolcu geldiği zaman kulübe ekstra bir kalite katması gerekiyor. Oyuncu takımı şampiyon yapabiliyorsa, Avrupa'ya götürüyorsa veya Avrupa'da iyi bir performans sergiliyorsa bu ekstra kalitedir. Ben de kulüp çalıştırdım ve ben de bu tür oyunculara kapım açıktır.  Yabancı oyuncuların hem bonservisi pahalıdır hem de yüksek paralarla gelirler. Bu oyuncuları büyük liglere gönderebilir ve paralar kazanabilirseniz, buradan gelecek paraları genç futbolcularımızın eğitimine aktarabiliriz"

KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ HALLEDECEĞİZ

Milli takım oyuncusu Selçuk İnan ise Avusturya maçıyla ilgili olarak, "Bizim için çok önemli bir maç. Grubumuzda belirleyici ve çok zorlu bir maç olacağının farkındayız. Çok zorlu maçlarımız var ama kendi işimizi kendimizin hallediceğine inanıyoruz.  Avusturya'nın gücünü biliyoruz ama kendi gücümüzün de farkındayız. Önceki maçlardan gerekli dersleri almak zorundayız. Bir haftalık süreci iyi değerlendirip Avusturya maçını kazanıp ülkemizi sevindirmek istiyoruz ve bunun için de elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,153 µs