En Sıcak Konular

'Asıl sol parti, AK Parti'dir'

23 Mart 2011 12:50 tsi
Başbakan Eski Danışmanı ve "AK Parti" Milletvekili Aday Adayı Yalçın Akdoğan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akdoğan: “Teşhis ve tedavi yapıyoruz. Suç mu?.”

Tv’8AnkaraTemsilcisi Erkan Tan’ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Başkent’ten programına bugün; Başbakan Eski Danışmanı ve AKP Milletvekili Aday Adayı Yalçın Akdoğan konuk oldu. Akdoğan gündemi değerlendirdi.

“BDP bu hareketle nasıl Türkiye’nin partisi olabilir?”

Yalçın Akdoğan, BDP’li Milletvekillerinin polise attığı tokata ilişkin:

“Sayın Başbakan bunlara densiz dedi. Hafif bir tabir oldu tabii. Bunlar 15 yıldır konuşuyorlar, polis milletvekillerini ittirip kaktırarak zorla arabaya bindirmişti diye. Bugün, hak ve özgürlüğün geliştiği, herkesin millet olabildiği, gösterilerin rahatça yapılabildiği bir Türkiye’deyiz. Madem öyle demokratik sisteme sahip çık. Eleştirdiğin şeyi bıraktın benzer davranışı mı yapıyorsun? Diğer milletvekilleri de sivil vatandaşın arabasını taşlıyor geçmesin diye. Bir milletvekili bunu neden yapar? BDP bu hareketle Türkiye’ye ne mesajı verebilir? Siz bu hareketle nasıl Türkiye’nin partisi olabilirsiniz? Bunların sebebidemokratik açılımdeğil. Eskiden terör yok muydu? Türkiye’de gündem açısından bölünmüş bir durum var. Eskiden terör yok muydu? Doğuda kabuğuna kapananlar, batıda başka bir gündem var. Bunların konuşulması, çözüm aranması lazım. Görmezden mi gelelim?Teröriçin de aynı şekilde. Bugüne kadar kim proje ortaya koydu? Öyle olsa bu iş biterdi. Bugüne kadar iktidarlar işini hep askere bıraktı, sorumluluk üstlenmedi. Teşhisi koyup tedaviyi uyguluyoruz.” açıklamalarında bulundu.

“Kılıçdaroğlu 2 gün aynı kanaatte duramıyor!”

Akdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ‘Libya’da figüran bile olamadık’ sözleriyle alakalı:

“Sayın Kılıçdaroğlu bir gün önce de tam tersi şeyler, destekleyici şeyler söylemişti. 2 gün aynı kanaatte duramıyor. Türkiye, Libya konusunda en dengeli politikayı izleyen ülke. Türkiye içinde de hiçbir muhalefet çıkıp tek kelime etmedi. Bütün dünya Başbakanımızın ne diyeceğine kilitlendi. Bu, merkezi bir rol demektir. Hem Libya Başbakanı ile hem de göstericilerle görüşülüyor. İki tarafla da görüşebilen tek ülke Türkiye. Bu hassas süreçte hükümet üyeleri 24 saat ayaktalar. Bu kadar mesele varken bir de muhalefetten gelen polemiklerle uğraşılıyor. Bütün partiler ortak hareket ediyor olmalı. Bayat, siyasi polemikler üzerinden hükümet yıpratılmaya çalışılıyor.” diye konuştu.

“Dünya liderleri kıskanıyor, bizim vatandaş neye kızıyor anlamıyorum!”

Akdoğan: “Büyük Ortadoğu Projesi diye bir şey vardı. Bu lafta kalan, ortaya çıkmamış bir şey. Türkiye Ortadoğu’da bir numaralı aktör olmasın mı? Recep Tayip Erdoğan bölgenin en çok sevilen lideri. Bundan biz neden rahatsızlık duyalım? Başbakan’ın konumundan başka liderler rahatsızlık duyuyor da bizim vatandaş neden duyuyor anlamıyorum. Türkiye’nin stratejik önemi bütün dünyada bilinir. Türkiye küresel bir aktör olmaya başlıyor. Türk pasaportu artık daha itibarlı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak da aynı şekilde. Bundan mutluluk duymak lazım.” dedi.

“Asıl sol parti, AK Parti!”

“Dünyada sağ ve sol diye kavramlar var. Sol eşitlikçi, özgürlükçü; sağ da gelenekçi ve muhafazakar olarak bilinir. BizCHPdeyince eşitlikçi, değişimci mi yoksa statükocu mu olmayı anlıyoruz? CHP Cumhuriyeti kuran parti olduğu için hep bunu koruma refleksi var. Türkiye’de değişimin lokomotifliğini yapan AKP’dir. Bazıları asıl sol parti AKP diyor. Batıdaki sol algı AKP’ye daha iyi oturuyor.”

samanyoluhaber



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,899 µs