En Sıcak Konular

Mazlumder: Libya'daki katliam son bulsun

23 Mart 2011 12:12 tsi
Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Dr. Atalay Şahin, Libya'da halk ayaklanmasıyla başlayan olaylarda halkın mağdur olduğunu dile getirerek, "Libya'daki katliam son bulsun." dedi.

Dr. Atalay Şahin, yazılı açıklamasında, "Şubat ayı başlarından beri Tunus'ta başlayıp Mısır'a sıçrayan oradan da Libya, Bahreyn ve Yemen ve en son olarak da Suriye'de başlayan halk ayaklanmaları sonucu Tunus ve Mısır'da yönetimler değişti ve diktatörler tarih oldular. Yemen ve Bahreyn'de meydana gelen gösteriler önce sakin geçmesine rağmen daha sonra kana bulandı. Ve bugüne kadar onlarca insan güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybetti, yüzlercesi de yaralandı. Son günlerde Arabistan ve Suriye'de meydana gelen ayaklanmalarda, zalimce yapılan müdahaleler sonucunda onlarca insan öldü, onlarcası yaralandı ve çok sayıda tutuklamalar oldu. Bunlar devam ederken Libya'da zalim Kaddafi güçleri ile muhalif güçler arasında devam eden şiddetli çarpışmalarda yüzlerce insan hayatını kaybetti. Şehirler ve köyler yakıldı ve komşu ülkelere mülteci akını başladı." dedi.

Kardeş kavgasının sona ermesi için bölgedeki çabaların sonuç vermediğini hatırlatan Şahin, "ABD, Fransa ve İngiltere'nin öncülük ettiği batılı koalisyon devletleri Libya'yı havadan ve denizden bombalamaya başladılar. Kısa sürede yüzlerce insanın öldüğü, binlercesinin yaralandığı gelen haberler arasında. Şehirler, havaalanları, limanlar ve karayolları bombalanıyor. Libya'da batılı müttefikler eliyle büyük bir katliam yaşanıyor. Emperyalist ve gözü dönmüş batı devletleri güya katliamı önlemek için bu operasyona başladılar. Hiçbirinin niyeti Libya halkının kurtuluşu olmayıp, önce yakıp yıkmak, daha sonra yeniden imar için batılı şirketlere iş alanları açmak, yeni silahlar pazarlamak ve ülkenin yer altı zenginliklerini paylaşmaktır." ifadelerini kullandı.

Atalay Şahin, batılı müttefiklerin derhal saldırıyı durdurması şu çağrısında bulunarak, açıklamasına şöyle devam etti: "Mazlum-Der olarak Libya dahil tüm Ortadoğu ülkelerinde meydana gelen ayaklanma ve çatışmalarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara geçmiş olsun diyoruz. Batılı müttefiklerin derhal saldırıları durdurmalarını, Ortadoğu'yu sahiplerine bırakmalarını talep ediyor, Libya'da barışın ve huzurun sağlanması için İslam Konferansı Teşkilatı'nı ve Türkiye dahil bölgenin aklı selim idarecilerini akan kanın ve bombalamaların durdurulması için daha fazla inisiyatif almaya davet ediyoruz."

cihan



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,815 µs