En Sıcak Konular

Başkomisere tokatta yeni gelişme

22 Mart 2011 14:17 tsi
BDP milletvekillerinin Nevruz provokasyonlarına tepkiler çığ gibi büyüyor.

BDP MİLLETVEKİLİ TUNCEL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Şırnak Emniyet Müdürlüğü ile Başkomiser Murat Çetiner, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında savcılığa ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu. Edinilen bilgiye göre, Silopi ilçesinde dün düzenlenen Nevruz kutlamalarının ardından düzenlenen izinsiz yürüyüşte BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in Başkomiser Murat Çetiner'e tokat atması ile ilgili Şırnak Emniyet Müdürlüğü ve Başkomiser Çetiner, Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Halkı suç işlemeye tahrik etmek, terör örgütünün propagandasını yapmak, görevli memura mukavemet ve hakaret" ile "2911 sayılı kanuna muhalefet" iddiasıyla ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

İZİNSİZ GÖSTERİYLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı da izinsiz yürüyüşte çıkan olaylarla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. Silopi'de dün Nevruz kutlamalarının ardından BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'in de bulunduğu bir grup ilçe merkezinde izinsiz yürüyüş düzenlemiş, uyarılara rağmen dağılmayarak güvenlik güçlerine taşlı saldıranlarda bulunan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunulmuştu. Bu sırada BDP milletvekili Sebahat Tuncel'in Başkomiser Murat Çetiner'e tepki göstererek, tokat attığı kamera kayıtları ile görüntülenmişti. (AA)

--------------------------------------------------------------------------------
BAŞBAKAN ERDOĞAN: EN HAFİF TABİRİYLE DENSİZLİK

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'li Bengi Yıldız ve Sebahat Tuncel'in, Nevruz kutlamalarındaki tavırlarını eleştirerek, ''Milletvekili sıfatına rağmen eline taş alıp sokaklara çıkacak kadar, kamu görevlisine elini kaldıracak kadar aklını, mantığını, izanını yitirenlere rağmen millet sağduyu içinde kutlamasını yaptı'' dedi.

Erdoğan, partisini grup toplantısında yaptığı konuşmada, dün Türkiye başta olmak üzere ortak coğrafyada coşkuyla kutlanan Nevruz Bayramı'nı tebrik etti.

Nevruz Bayramı'nın tüm millete, kardeş ülkelere, insanlığa hayırlar getirmesini temenni eden Erdoğan, ''Baharın müjdecisi olan Nevruz'un özellikle bugünlerde bir kez daha derin acılar yaşanan coğrafyamızda yüreklerde de ruhlarda da bahara vesile olmasını niyaz ediyorum'' dedi.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bahar, yenilenme, tazelenme anlamını taşıyan, bunun yanında kardeşliği, dayanışmayı, barışı simgeleyen Nevruz'un bu yıl da bazı şehirlerimizde şiddet eylemlerine dönüştürülmek istendiği gördük. Neyse ki milletimiz istismara, tahriklere kulak asmadı. Milletvekili sıfatına rağmen eline taş alıp sokaklara çıkacak kadar, kamu görevlisine elini kaldıracak kadar aklını, mantığını, izanını yitirenlere rağmen millet sağduyu içinde kutlamasını yaptı. Bir milletvekili, milletvekilliği onurunu, şerefini, milletin kendisine yüklediği emaneti bu kadar ayaklar altına alabilir mi? Gençleri tahrik etmek, sokağa dökmek, şiddeti teşvik etmek için her türlü kirli tezgahı kuranlar şimdi de bizzat kendileri şiddete başvurmaya başladılar.

Dokunulmazlık zırhının ardına sığınıp polise tokat atmak en hafif tabiriyle densizliktir. Bu olayla ilgili derhal hukuki sürecin başlatılmasını istiyoruz. Bu densizliğin hesabının hukuk çerçevesinde mutlaka sorulmasını istiyoruz. Bunun da sonuna kadar takipçisi olacağız. Benim Kürt kökenli vatandaşımın da kendisini temsil ettiği iddiasında olanların nasıl bir ruh hali içinde olduklarını görmelerini istiyorum. Bunlar şiddetten, tahrikten, istismardan besleniyor. İstismar zeminleri kayboldukça bunlar da kendilerini kaybediyor. Ellerine taş alarak, polise tokat atarak bizzat kendileri şiddet uyguluyor. Gençleri sokağa dökmek istediler, başaramadılar. 4-5 yaşında çocukların ellerine taş verdiler, kendi kirli emelleri için çocukları kullandılar, başarılı olamadılar. Şimdi herhalde iş başa düştü şiddeti kendileri ele aldılar. Gereken yapılacak, hukuk çerçevesi içinde bu şiddetin hesabı da sorulacaktır. Ben milletimize sağduyusundan dolayı teşekkür ediyorum.'' (AA)


--------------------------------------------------------------------------------
BEŞİR ATALAY: YAZIKLAR OLSUN O MİLLETVEKİLİNE

Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in polise tokat atmasını, "Orada yapılan büyük bir haksızlık, büyük bir yanlış. Yazıklar olsun o milletvekiline" sözleriyle değerlendirdi. Atalay, TBMM'de, Nevruz kutlamaları sırasında BDP'li Tuncel'in polise tokat atmasıyla ilgili soruları yanıtladı. "Polis belli ki bir konuda bir şeyi açıklamaya çalışıyor ama milletvekili ona tokat atıyor. Polis ne yapabilir bunun karşısında" diyen Atalay, olay anının çok kritik olduğunu ifade etti.

Polisin büyük bir olgunluk gösterdiğini belirten Atalay, "Bunun değerlendirmesini millete bırakıyorum" diye konuştu. Atalay, "Görüntüleri izleyince ne hissettiniz" sorusu üzerine, şunları söyledi: "Hiç kimsenin kimseye tokat atma hakkı yok. Görevini yapan polise ise hiç kimsenin hakkı yok. Bir milletvekilinin bırakın polisi herhangi bir vatandaşa böyle bir hakkı yok. Polis orada farklı bir tutumda bulunsaydı herkes polise hücum ederdi. İşte (milletvekiline şöyle tutumda bulundu, şöyle kaba davrandı) falan... Siz polisin ne kadar zor durumda görev yaptığını görün. Polis orada onların huzur içinde Nevruz'u kutlamaları için görev yapıyor, güvenliği sağlıyor."

Atalay, bir başka soru üzerine, "Ben insanların seviyesiyle irtibatlıyorum. O laflara, konuşmalara bakmayın. O Grup Başkanvekili (BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız) ne konuşmalar yapıyor Mecliste ama eline taşı almış polise atmaya da hazır" dedi. Yasal olarak ne yapılabileceğinin sorulması üzerine Atalay, herkesin hakkını arama özgürlüğü olduğunu ifade etti.

Atalay, "Hakkını arayacaktır, hukuki süreç içinde gerekeni yaparlar herhalde. Orada yapılan büyük bir haksızlık, büyük bir yanlış ve yazıklar olsun o milletvekiline" diye konuştu. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan da aynı sorular üzerine, "Hiçbir milletvekilimiz kamuoyunun vicdanını rahatsız edecek bir şey yapmamalı" dedi.

--------------------------------------------------------------------------------
MECLİS BAŞKANI ŞAHİN: ASLA KABUL EDİLMEYECEK 2 DAVRANIŞ

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, BDP'li iki milletvekilinin polise taş ve tokat atmasıyla ilgili olarak, "Meclis iç tüzüğü çerçevesinde ele alabileceğimiz ve değerlendireceğimiz davranışlar değil. Genel hükümler çerçevesinde işlem görecek iki davranış olarak değerlendiriyorum" dedi.

BM'de düzenlenecek Nevruz kutlamalarına katılmak üzere ABD'ye giden Şahin, hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şahin, BDP'li iki milletvekilinin polise taş ve tokat atmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Hiç kimse böyle bir davranışta bulunmamalıdır. Elinde taş bulunan milletvekili aynı zamanda bir siyasi partinin grup başkanvekilidir. Milletvekilleri ve özellikle grup başkanvekilliği bir sıfatı taşıyan kişilerin çok sorumlu davranmaları ve örnek olmaları  gerekir. Bu son derece yadırganan iki davranışı inanıyorum ki halkımız değerlendirecektir. Meclis iç tüzüğü çerçevesinde ele alabileceğimiz ve değerlendireceğimiz davranışlar değil. Genel hükümler çerçevesinde işlem görecek iki davranış olarak değerlendiriyorum. O da benim görev alanımın dışındadır. Ama son derece üzüntü verici ve halkımızın da büyük tepkisine yol açacağını, özellikle o milletvekili arkadaşları seçen seçmenler tarafından dahi asla kabul edilmeyecek davranışlardır" dedi.

AJANSLAR



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs