En Sıcak Konular

İbo'yu 350 TL'ye vurdular

22 Mart 2011 11:50 tsi
Ünlü türkücüye düzenlenen saldırıda aracı kullanan Yunus Ayık, tüm detayları anlattı...

Azmettirici Abdullah Uçmak ile tetikçi Ersin Altun’un bulunduğu kiralık otomobili kullanan Yunus Ayık, itirafçı olarak polise saldırının tüm detaylarını anlattı. Uçmak’ın ifadesinde tanımadığını söylediği Ersin Altun’un saldırı öncesinde 15 gün süresince Uçmak’ın evinde yatıp kalktığı ve beraber 3 defa keşfe gittikleri de ortaya çıktı. Saldırıdan sonra 500 bin dolar vaat edilen sürücü ile tetikçinin, sadece 350 TL harçlık aldıkları da anlaşıldı. Minik lakaplı Yunus Ayık ifadesinde, “Evde 2 çanta para vardı. Bize 500 bin dolar para verilecekti” dedi.

HER ŞEYİ ANLATTI

İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Gebze’de kahvehanede oyun oynarken gözaltına alınan sürücü Yunus Ayık, itirafçı olarak, Tatlıses’e düzenlenen silahlı saldırının tüm detaylarını polise anlattı. Yunus Ayık ifadesinde, Uçmak ile 15 gün önce tanıştığını söyleyerek, “Süleyman adlı arkadaşım sayesinde tanıştık. Ailevi sorunlarım olduğu için daveti üzerine Pendik’te bulunan evinde kalmaya başladım. Bana, Tatlıses ile olan husumetinden dolayı intikam almak istediğini ve plan yapıp arabasını kurşunlamamızı teklif etti. Biz de Ersin ile birlikte kabul ettik. Abdullah Uçmak, ‘Korkmayın size bir şey olmaz, ben her şeyi ayarladım” dedi.

Daha önce iki kez olay yerinde keşif yaptıklarını belirten Yunus Ayık, olay gecesini ve saldırı anını ise şöyle anlattı: “Saat 23.00’te evden çıktık. Keşifte kullandığımız Fiat marka otomobilin ön koltuğu ile arka koltuğu arasında Uçmak’ın Kalaşnikof silahını sakladığı çanta da vardı. Sağ ön koltuk boştu, Ersin benim arkamda Abdullah Abi ise sağ arka cam kenarında oturuyordu. Nurol Plaza’ya 200 metre kala üst geçidin altında arabayı durdurmamı istedi. Abdullah Abi, ‘Ben sizi arayacağım, siz de o zaman harekete geçersiniz’ dedi.

ERSİN ATEŞ ETTİ

Abdullah Uçmak otomobilden inip kameraların olmadığı ancak saldırı yerini tam karşıdan gören kör bir noktada bekledi. Bizi arayıp ‘Hareketlenme var’ diyerek bizi uyardı. Biz de, ‘İbrahim Tatlıses’in Mercedes’i hareket edince mecburen hareket etmek zorunda kaldık. Ersin sağ arka camı açıp Kalaşnikof’u dışarı çıkardı. Ben Mercedes’in ana caddeye çıkacağı yöne doğru arabayı sürdüm. O sırada Mercedes cadde çıkışına gelmişti. Orada yakaladım. Ersin arka camdan ateş açmaya başladı. Mercedes’in önünde hiç durmadan geçip gittik. Ersin ateş ederken araç yürüyordu.” İbrahim Tatlıses saldırısında aracı kullanan “Minik” lakaplı Yunus Ayık’ın büyük itirafı: “500 bin dolar vaat edilmişti, sadece 350 TL harçlık aldık” (Habertürk)



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs