En Sıcak Konular

İngilizlere göre Türkiye'nin tavrı

22 Mart 2011 10:57 tsi
İngilizlere göre Türkiye'nin tavrı İngiliz gazeteleri, Libya'daki operasyonun komutasını kimin devralacağı konusunda bazı ülkeler arasında fikir ayrılıkları yaşandığına dikkati çekerek, Türkiye'nin de operasyonun işgale dönüşmesini ve komutanın NATO'ya devredilmesini istemediğini aktard

Guardian gazetesi, Washington'ın, kendi komutasında başlayan operasyonun liderliği birkaç gün içinde NATO'ya devretmek istediğini kaydetti. İlk seçeneğin İngiltere ya da Fransa, ikincisinin ise NATO olduğunu belirten gazete, İngiltere ile Fransa'nın liderlik için rekabet halinde olduğunu, NATO seçeneğine ise Türkiye'nin karşı çıktığını bildirdi.

Haberde, Washington'ın görevi NATO'ya devretmeyi tercih ettiği, bu durumda harekatın başında yine Amerikalı bir komutanın olacağı kaydedildi.

Independent gazetesi de operasyona ilişkin Rusya, Çin, Türkiye, Almanya ve Arap Birliği'nden farklı seslerin çıktığını belirterek, Türkiye ile ilgili, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, operasyonun işgale dönüşmemesi konusunda uyarıyor" diye yazdı.

İngiliz basını bugün ayrıca, İngiltere'de operasyonun hedefinin Libya lideri Muammer Kaddafi olup olmadığı konusunda fikir ayrılığı yaşandığına dikkati çekti.

Guardian gazetesi, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Kaddafi'nin meşru bir hedef olduğunu ima ettiğini, ancak Genelkurmay Başkanı Sir David Richards'ın buna şiddetle karşı çıktığını yazdı. Gazete benzer fikir ayrılığının da ABD Başkanı Barack Obama ile ABD Savunma Bakanlığı arasında yaşandığını belirtti.



Bu haber 1,168 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,657 µs