En Sıcak Konular

Şükür, temayül yoklamasında ilk 4'te

22 Mart 2011 10:24 tsi
AK Parti, 12 Haziran 2011'de yapılacak milletvekili genel seçimlerinde yer alacak adayları belirlemek üzere aday adayı listelerini teşkilatın oylarına sundu.

Bütün illerdeki teşkilat mensupları sandığa giderek, mevcut aday adayları içerisinde kimleri ilk sıralarda görmek istediklerini işaretledi. En çok merak edilen illerin başında, birçok renkli simanın yarıştığı İstanbul geliyor. Edinilen bilgilere göre, 3. bölgeden aday adayı olan Galatasaray'ın eski milli futbolcusu Hakan Şükür, 1.070 oyla 4. sırada çıktı. Eski Kamu Düzeni ve Güvenliği (KDG) Müsteşarı Muammer Güler, İstanbul'dan 1. bölgedeki teşkilat yoklamasında 534 oy aldı. Aynı bölgeden yarışa giren Başbakanlık eski başdanışmanı Nabi Avcı 900 oy alırken, Anayasa profesörü Mustafa Şentop'a da 704 oy çıktı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eski özel kalem müdür yardımcısı Çağatay Kılıç, 2. bölgeden 858 oy olarak altıncı oldu. Ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu 257, gazeteci-yazar Fikri Akyüz 778, 'The İmam' filmiyle tanınan sanatçı Eşref Ziya Terzi 490, Balık Ayhan lakaplı Roman sanatçı Ayhan Küçükboyacı 103, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun 154, yönetmen Mesut Uçakan 150, Ermeni adaylar Tatyos Bebek 24, Markus Ürek de 23 oy aldı.

İstanbul'da pazar günü yapılan temayül yoklamalarında, 3 bölgede 862 aday adayı için oy kullanıldı. 39 ilçe teşkilatında görev yapan 5 bin 450 kişi sandık başına gitti. Üniversite öğretim üyelerinden sanatçılara, spor dünyasından siyasetçilere kadar birçok ismin yer aldığı listelerde oyların çoğunluğunu il teşkilatında görevli isimler aldı. Teşkilatlanmadan sorumlu il başkan yardımcılığı görevinden ayrılarak milletvekili aday adayı olan Bülent Turan, en fazla oy alan isim oldu. 2. bölgede geçerli 1.671 oyun 1.372'sini alan Turan, bölgesinde teşkilatın yüzde 82'sinin desteğini aldı. 3. bölgede ise işadamı ve eski AK Parti il teşkilat başkanı Nureddin Nebati, geçerli 1.663 oyun 1.242'sini alarak birinci oldu. En çok teşkilat mensubunun oy kullandığı 1. bölgenin birincisi ise eski Pendik Belediye Başkanı ve Başbakan Danışmanı Erol Kaya oldu. Kaya, geçerli 1.805 oyun 1.330'unu aldı.

Bu arada Ankara'daki temayül yoklamasında da Başbakan'ın eski danışmanı Yalçın Akdoğan 1. bölgede altıncı sırada yer aldı. Eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'daki temayül yoklamasında ikinci oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istifa ederek Kırıkkale'den aday olan Oğuz Kağan Köksal da yoklamadan ikinci çıktı. Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar ise Gaziantep'te teşkilattan en çok oyu alarak birinci oldu.
 
zaman

 



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,585 µs