En Sıcak Konular

YSK'nın kararı AİHM'ye gidiyor

22 Mart 2011 09:09 tsi
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Başkanı, YSK'nın kararını AİHM'ye götüreceklerini açıkladı.

2,5 milyonu aşkın gurbetçi seçmenin, kendilerini oy kullanmak için bir kez daha gümrük kapılarına mahkûm eden YSK'ya tepkileri sürüyor. Seçim hakkının en temel demokratik insan hakkı olduğunu söyleyen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Başkanı Hasan Özdoğan, YSK'nın kararını AİHM'ye götüreceklerini açıkladı.
 
Türkiye'de 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlere üç aydan daha kısa bir süre kaldı. Seçim tarihi yaklaştıkça seçmenin heyecanı da artıyor. Ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) gümrük kapılarına mahkum ettiği gurbetçi seçmenlerin kızgınlığı sürüyor. Sandık güvenliği ve süre yetersizliğini gerekçe göstererek yaşadıkları bölgelere yakın konsolosluklarda oy kullanmalarına geçit vermeyen YSK'ya tepki gösteren gurbetçiler, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götürmeye hazırlanıyor.

Batı Avrupa ülkelerinde teşkilatlanan ve merkezi Almanya'nın Köln kentinde bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Başkanı Hasan Özdoğan, seçim hakkının en temel demokratik insan hakkı olduğunu söyledi. YSK'nın kararını AİHM'ye götüreceklerini belirten Özdoğan, bugün hukukçular eşliğinde bir basın toplantısı düzenleyerek, izleyecekleri yol haritası konusunda kamuoyunu bilgilendireceklerini dile getirdi.

YSK, büyükelçilik ve konsoloslukların bağlı olduğu Dışişleri Bakanlığı'nın "biz hazırız" açıklamasına, Almanya'nın da Türk konsolosluklarında oy kullanılmasına yeşil ışık yakmasına rağmen, yurtdışında sandık kurulmasına izin vermedi. YSK, bu kararıyla gurbetçi seçmenleri bir oy kullanmak için yine sınır ve gümrük kapılarına mahkum etti. Yurtdışında 2,5 milyon Türk seçmen yaşıyor. Bulundukları yerlerdeki konsolosluklarda oy kullanmalarına izin verilmeyen gurbetçiler, maddi ve manevi zarara uğratan karara anlam veremiyor.

zaman



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,615 µs