En Sıcak Konular

'Çok tehlikeli bir durum'

21 Mart 2011 18:46 tsi
'Çok tehlikeli bir durum' "Libya'daki olaylar, çok çabuk devam ediyor. Çok tehlikeli bir durum tabii ki. Her iki ülke 1973 numaralı kararı uygulamak için çalışıyor, beraber çalışıyoruz ve NATO içinde çalışıyoruz, çok önemli bir şekilde"

ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Libya'ya yönelik operasyonun Libyalıların iyiliği için yapıldığını söyledi. ABD'li elçi, CHP Genel Merkezi'ni ziyaretinde Libya'ya yönelik operasyonu değerlendirdi. Ricciardone, operasyonun Libyalılar için yapıldığını vurguladı.

(CİHAN)

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ABD ve Türkiye'nin Libya konusunda yakın bir işbirliği yapması gerektiğini söyledi. Libya halkının güvenliğini korumak için çalıştıklarını savunan Ricciardone, seçimde herhangi bir partiyi desteklemediklerini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na nezaket ziyaretinde bulunan Ricciardione, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin gayet samimi ve güzel geçtiğini söyleyen Ricciardone, görüşmede her konudan bahsettiklerini dile getirdi. Türkiye'deki seçim süreciyle yakından ilgilendiklerini söyleyen Ricciardone, herhangi bir partiyi desteklemediklerini, Türkiye'yi desteklediklerini aktardı.

Bir gazetecinin 'Türkiye'nin Libya'ya operasyon konusunda endişeleri olduğu görülüyor, siz bu endişeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusu üzerine "Ülkelerimizin en yakın bir şekilde işbirliği yapması gerek. Libya'daki olaylar, çok çabuk devam ediyor. Çok tehlikeli bir durum tabii ki. Her iki ülke 1973 numaralı kararı uygulamak için çalışıyor, beraber çalışıyoruz ve NATO içinde çalışıyoruz, çok önemli bir şekilde. En önemli şey, Libya halkının güvenliğini korumak için çalışıyoruz." cevabını verdi.

'Türkiye'den bu konudaki beklentileriniz nedir?' sorusuna da Ricciardone, "Türkiye'nin özel imkanları var. Dün de olduğu gibi bu akşam da Brüksel'de çok önemli bir NATO toplantısı olacaktır. O toplantıda tam bu konuda beraber görüşeceğiz. Ben bu konuda ayrıntılı bir şey söyleyemem. Çünkü Türk ve Amerikan uzmanlarımız bu akşam tekrar buluşacaklar." değerlendirmesi yaptı.

Dünya Bülteni



Bu haber 1,085 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,642 µs