En Sıcak Konular

Amerikan tarihinde Müslümanların rolü

21 Mart 2011 13:59 tsi
Amerikan tarihinde Müslümanların rolü
Amerika’da yayınlanan bir kitap, Müslümanların kıtadaki tarihinin Kristof Colombus’un keşfinin dahi öncesine döndüğünü ortaya koydu.

Amerikalı bir yazar, Müslümanların Amerikan tarihindeki önemli rolünü ele aldı. Kitapta Müslümanların ülkedeki geçmişinin ne kadar eski olduğuna dikkat çekildi. Hıristiyan bir rahipken İslam’a giren ve İslam dinine büyük hizmetler vermek için büyük gayret sarfeden yazarın kaleme aldığı bu değerli kitabı tarih, genetik, dil ve genel uygarlık belgelerine dayanıyor.

Yazar Jerald F. Dirks, Müslümanların Amerika’nın inşasında büyük katkısı olduğunu ifade etti. Yazar bu katkının, diğer din mensuplarına nazaran hiç de az olmadığını aksine daha da fazla olduğunu vurguladı.

Dirks yayınlanan son kitabında Amerika’daki İslam tarihinin ilk etapta Batı Afrika kaynaklı olduğuna dikkat çekti. Yani Kristof Columbus ve beraberindekilerden önce ülkeye ayak basan ilk gezginler aracılığıyla.  Dirks, İslam’ın ülkeye girmesine başlıca sebep olarak ise beyaz köle tüccarlarının üçüncü ve dördüncü yüzyıllar boyunca köle ettikleri Afrikalıları ülkeye sokmaları olarak gösteriyor.


Yazarın ‘Unutulmuş bir miras: Amerikan tarihinde Müslümanlar’ başlığını taşıyan bu kitabı Dr. Saad El-Bazii tarafından Arapça’ya çevrilmiş ve Arap kütüphanesi için önemli bir kaynak eser sayılıyor. Bu kitap aracılığıyla özellikle Kuzey Amerika’da genel olarak da Amerika kıtasının tümünde etki gösteren İslam tarihini öğrenebilmemiz mümkün.

Kitap önemli meselelere ışık tutuyor

Yazar kitabında bazı önemli meselelere ışık tutmaya çalışıyor. Örneğin Amerikan topraklarına İslam’ın girişinin, Müslümanların Endülüs uygarlığını kurmakta oldukları, ilmi ve coğrafik keşifler gerçekleştirdikleri bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirtiyor. Bu ifadelerini de konu üzerine yaptığı derin araştırmalarda elde ettiği belgelere dayandırıyor. Yazarın kitabını hazırlamadan önce yaptığı bu araştırmalar ise belgesel tarihten, genetik, dil ve genel uygarlık alanlarına kadar uzanıyor.

Jerald F. Dirks beyaz ırktan bir Amerikalı’dır. Harvard’da okuyup psikoloji ilminde uzmanlık yaptıktan sonra profesör oldu. Hıristiyan bir rahip olduktan sonra ise geçtiğimiz yıllarda İslam’a girdi. Büyük bir coşkuyla İslam’ı savunan yazar, İslam dinine davet adına eserler yayınladı ve birçok konferans verdi.

timetürk



Bu haber 1,131 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,666 µs