En Sıcak Konular

Erbakan'ın avukatı AK Parti'den aday adayı oldu

21 Mart 2011 12:53 tsi
Saadet Partisi'nin merhum Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın darbe dönemi avukatı Enver Tunusluoğlu, AK Parti'den Yozgat milletvekili aday adayı oldu.

Erbakan'ın ilk partisi Milli Nizam Partisi (MNP) 12 Mart 1971 askeri darbesi sırasında kapatılmıştı. İkinci partisi Milli Selamet Partisi (MSP) ise 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından yasaklanmış ve Necmettin Erbakan da partisinin yöneticileriyle birlikte tutuklanmış ve Mamak Cezaevine götürülmüştü.

Erbakan ve 27 Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesini askeri mahkemelerde Avukat Enver Erkan Tunusluoğlu savunmuştu. 10 aylık tutukluluğun ardından Necmettin Erbakan ve MSP yöneticileri Ağustos 1981 serbest bırakıldı. Merhum Necmettin Erbakan ve MSP yöneticilerini savunan Avukat ve eski Yozgat Baro Başkanı Enver Tunusluoğlu, AK Parti Yozgat milletvekili aday adayı oldu.

2002 seçimlerinden sonra AK Parti'nin devrim niteliğinde çalışmalar yaptığına dikkat çeken Tunusluoğlu, "Referandumla birlikte 26 maddelik bir Anayasa paketi milletin onayıyla kabul gördü. HSYK'nın yapısı değişti, Yargıtay ve Danıştay'a yeni daireler açıldı ve istinaf mahkemelerinin hayata geçmesiyle de yargıdaki değişim süreci hızlandı." ifadesini kullandı.

Hukuk alanında yeni yapılan düzenlemenin yargının yükünü hafiflettiğini vurgulayan Tunusluoğlu, "Yargı mensuplarına en çok değer AK Parti zamanında verildi. 122 yeni adalet sarayı inşa edildi. İlçelere bile saray gibi binalar yapıldı. Demokratik ve çağdaş bir hukuk devletinin gereği olarak Devlet Güvenlik Mahkemeleri (DGM) kaldırıldı. İnsan haklarını önemseyen bir düzenlemeydi DGM'lerin kaldırılması. Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ile adliyelerin arasındaki mesafeler kaldırıldı." şeklinde konuştu.

Yeni dönemde güçlü anayasa ile güçlü Türkiye'nin oluşacağını vurgulayan Tunusluoğlu, yargının tam anlamıyla milletin yargısı haline geleceğine dikkat çekti. AK Parti'nin hem ekonomik, hem sosyal hem de sağlık alanında yaptığı değişimlerin milletin gönlünde taht kurduğunu vurgulayan Tunusluoğlu, gerçek anlamda sosyal adaletçi ve halkçı partinin AK Parti olduğunu kaydetti.

ENVER TUNUSLUOĞLU KİMDİR

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Daha sonra Trabzon Çaykara Savcılığı'na atandı. Ardından Yerköy'de avukatlık yapmaya başladı. Yozgat Baro Başkanlığı görevinde bulundu. Türkiye Barolar Birliği Yozgat Delegesi olarak da seçildi. 1980 ihtilaline kadar Milli Selamet Partisi ilçe başkanlığı yaptı. Necmettin Erbakan ve MSP yöneticilerinin avukatlığını üstlenerek askeri mahkemede savundu. Evli ve 4 çocuk babası Tunusluoğlu, Almanca biliyor.

cihan



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,474 µs