En Sıcak Konular

İşte AK Parti'nin Giresun birincisi

21 Mart 2011 11:20 tsi
Giresun'da AK Parti'nin temayül yoklaması yapıldı. İşte birinci olan aday...

AK Parti Giresun'da yapılan milletvekili aday adaylığı temayül yoklamasında Şengül Şahin, en fazla oyu alan isim oldu.

Giresun kamuoyunda merakla beklenen AK Parti’nin temayül yoklaması bugün yapıldı. Büyük Sanayi Sitesi'nde bir düğün salonunda gerçekleştirilen AK Parti Giresun İl Teşkilatının milletvekilliği aday adaylığı temayül yoklamasına, AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk ile oy kullanacak partililer ile milletvekili aday adayları katıldı.

Temayül yoklaması öncesi bir konuşma yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, yoklamanın kesin aday listelerinin oluşumunda bir etken olmayacağını, sadece genel merkeze fikir verme amaçlı bir işlem olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, kurulan 10 sandıkta oy verme işlemlerine geçildi. Saat 10.00’da başlayan oy verme işlemi saat 16.00’da sona erdi.

Yoklamada, üyeliği devam eden parti kurucular kurulu üyeleri, il, ilçe, belde, gençlik, kadın kolları, il demokrasi kurulu, il disiplin kurulu başkanları ve teşkilat üyeleri, belediye başkanları, il ve belediye meclis üyeleri ile köy ve mahalle temsilcilerinden oluşan yaklaşık 2 bin partili oy kullandı. Saat 16.00’da oy verme işlemi sona ererken, sayıma geçildi. Sayım işlemi yaklaşık 3 saat sürdü.

SAYIM BİR MÜDDET DURDURULDU

Temayül yoklamasında bazı kişilerin, oy kullanırken imza atmayı unuttukları için 46 zarf iptal edildi. Yoklamada bin 710 oy kullanmak için hazirun cetvellerine imza atıldı. Ancak yapılan oy sayma işleminde ise bin 756 oy kullanıldığı belirlendi.

Kullanılan oy ile atılan imzanın aynı sayıda olmamasından dolayı sayıma bir süre ara verildi. Parti yetkililerinin, genel merkezle yaptıkları değerlendirme sonucu sandıklardan rastgele, imza ile oy kullananların dengelenmesi için kullanılan oylardan rastgele 46’sı iptal edildi.

EN FAZLA OYU ŞAHİN ALDI

Temayül yoklamasında en fazla oyu Şengül Şahin aldı. Şengül Şahin’e sandıktan 577 oy çıktı. Sandıktan en fazla oy çıkan ikinci isim Ercan Türk oldu. Türk, 503 oy alırken, Ayşe Melikoğlu ise 490 oyla en fazla oy alan üçüncü isim oldu. 

cihan



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,321 µs