En Sıcak Konular

Abdullah Uçmak Tetikçi ile alışverişte

21 Mart 2011 08:40 tsi
Abdullah Uçmak Tetikçi ile alışverişte 

İbrahim Tatlıses'e saldırı planını azmettirmekle suçlanan Abdullah Uçmak'ın, tetikçi ve saldırıda kullanılan aracın sürücüsü ile alışveriş merkezinde gezerken görüntüleri ortaya çıktı.

Güvenlik kamerasından alınan görüntülerde Abdullah Uçmak, aracın sürücüsü Yunus Ayık ve tetikçi olduğu iddia edilen Ersin Altun'la birlikte Atlantis AVM'ye girerken görülüyor. Saldırıdan iki hafta öncesine ait görüntülerde üç zanlı birlikte yürürken kameralara takılıyor.

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in ağır yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıya yönelik soruşturma kapsamında çarşamba günü gözaltına alınan baş şüpheli Abdullah Uçmak, Emniyet'teki sorgusunda çelişkili ifadelerde bulundu. 5 saat süren sorgu sırasında 25 sayfalık ifade veren Uçmak, saldırıda kullanılan aracı kendisinin kiraladığını ancak tetikçi iddiasıyla gözaltına alınan Ersin Altun (25) ile saldırı aracını kullandığı öne sürülen Yunus Ayık'ı tanımadığını söyledi. Balıkesir'de yakalanan Ersin Altun ise susma hakkını kullandı. Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 16 kişiden 8'i olayla ilgisi olmadığı anlaşılarak serbest bırakıldı.

Olay anında evde olduğunu belirten Uçmak, ifadesinde, "Tatlıses ile bir husumetim olduğu doğru ancak ben yapmadım ve yaptırmadım." dedi. Gözaltına alınan Yunus Ayık ile Ersin Altun'u da tanımadığını söyleyen Uçmak, "Ben olay günü 21.45 civarında evime geldim. Olayı da televizyondan öğrendim." diye konuştu. Suikastta aracın kendi adına kiralandığının hatırlatılması üzerine Uçmak, "Ben her zaman Pendik Kurtköy'deki rent a cardan araç kiralarım. Evet söz ettiğiniz aracı ben kiraladım. Kiraladığım aracı da kimseye vermedim. Olayda bu aracın kullanıldığı iddialarını kabul etmiyorum. Araç olay zamanında evimin önündeydi." ifadelerini kullandı. Uçmak'a evinde yapılan aramadailaçkutusunun üstünde yazılı olan e-posta ile iki telefon numarası da soruldu. "e-posta ve telefon numaralarının,terörörgütü bağlantılı bir avukata ait olduğu tespit edildi. Söz konusu kişi ile irtibatınızı açıklayınız?" şeklindeki soruya Uçmak, "Benbilgisayarkullanmayı bilmem ve hiç e-posta atmadım. Söz konusu telefon numaralarını da bilmiyorum. Onları ben yazmadım." cevabını verdi.

Abdullah Uçmak'ın evinde yapılan aramalarda Tatlıses'e saldırıyla ilgili ayrıntıları veren çok sayıdagazetebulundu. Uçmak'ın, olayın gazetelerde nasıl yer bulduğunu, kendisiyle ilgili haberin olup olmadığını takip ettiği öğrenildi. Saldırının ayrıntıları da netleşmeye başladı. Gözaltına alınanlardan Murat Alagöz'ün 'İbo Show'u izlediği, programın bitişini Uçmak'a telefonla söylediği tespit edildi. İddiaları kabul etmeyen Uçmak'ın olay yerinde, kamera kayıtlarının olmadığı yolun karşı tarafında beklediği ve Tatlıses'in çıktığını araçtakilere haber verdiği belirlendi. Olay yerinde bulunan herkesin baz kaydının bulunduğu ifade edildi.

Olaydan sonra kiraladıkları araçta parmak izi bırakmak istemeyen zanlıların aracı yıkattığı tespit edildi. Bu yüzden araçta parmak izinin olmadığı, olayla ilgili DNA incelemelerinin devam ettiği öğrenildi. Gözaltına alınanları tanımadığını söyleyen Uçmak, gazetelerde çıkan PKK ile bağlantısı hakkında, "PKK ile beni yan yana koymalarına üzüldüm." dedi.

zaman



Bu haber 1,873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs