En Sıcak Konular

Kutlamalara gölge düşüremediler

21 Mart 2011 08:17 tsi
Kutlamalara gölge düşüremediler Orta Asya’dan Avrupa’ya kadar birçok toplumun ortak bayramı olan baharın müjdecisi Nevruz, Türkiye’de de coşkuyla kutlandı. Alanları dolduran milyonlarca insan yakılan Nevruz ateşinin üstünden atlayarak bahara selam verdi.

BAHARIN müjdejisi Nevruz, tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Alanları dolduran vatandaşlar, yakılan Nevruz ateşinlerinin üstünden atlayıp halaylar çekerek bayram coşkusunu yaşadı. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Bursa ve Mersin’de katılımın yoğun olduğu kutlamalarda yaşanan küçük gerginlikler bayram sevincine gölge düşüremedi.

On binler Kazlıçeşme’de buluştu

İstanbul’da Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlenen kutlamaya gelen vatandaşlar 3 ayrı arama noktasından alana alındı. Miting alanınnı dolduranların büyük kısımını BDP’liler oluşturdu. Üzerinde Kürtçe ‘’Nevruz kutlu olsun’’ yazılı atkı ve pankartlarla BDP bayrakları taşıyan gruplar, alana girdikten sonra yaşanan coşkuya ortak oldu. Alanda bulunanların sayısı on binlerle ifade edildi. Bazı kaynaklar rakamın 100 binin üzerinde olduğunu açıkladı.

Kutlamalara gölge düşüremediler

Doğu illeri ve büyükşehirlerdeki kutlamalarda bazı gruplar Öcalan posterleri açsa da, bayram coşkusuna gölge düşmedi. Kazlıçeşme’ye gelen grupların meydana alınışı esnasında kısa süreli arbede yaşandı. Aynı anda bir kabinden geçmeye kalkan küçük bir grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polisin diğer kabinleri de kullanmaları uyarısına aldırış etmeyen grup, ısrarla aynı kabinden geçmek istedi. Polis buna izin vermeyince arbede yaşandı. 15-20 kişilik grup, arama noktasındaki polis kabinini devirmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.

Çapkın kutlamayı yerinde takip etti

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, Kazlıçeşme’ye giderek incelemelerde bulunup bilgi aldı. Sıkı güvenlik önlemleri alındığı, alanın etrafının çelik bariyerler ile kapatıldığı gözlendi. Alana girenler elle ince aramadan geçirilerek içeri alındı. Ancak aranmak istemeyen bazı kişiler, polis bariyerlerinin üzerinden atlayıp alana girdi.

45 ÜLKEYLE ÇOK ULUSLU NEVRUZ KUTLAMASI

Kayseri’de 45 ülkeden 500’e yakın öğrencinin eğitim gördüğü Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen Nevruz kutlamalarında, Türk devletlerinin bayraklarını taşıyan öğrenciler, yaktıkları ateşin üzerinden atlayıp, demir döverek bayram coşkusunu yaşadı. Türkiye’de yabancı öğrencilere yönelik imam hatip eğitimi verilen Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesinde baharın müjdecisi Nevruz Bayramı kutlandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının konser verdiği kutlamalarda, tarihte kurulan Türk devletlerinin bayraklarını taşıyan yabancı uyruklu öğrencilerin düzenlediği geçit töreni beğeniyle izlendi.

DİKKAT! ATEŞLE OYUN OLMAZ

Nevruz’u kutlamak için alanları dolduran vatandaşlar, buralarda yakılan Nevruz ateşinin üstünden atlayarak bayram coşkusunu yaşadı. Ateşin üstünden atlamak isteyen bazı vatandaşların dikkatsiz davranması küçük kazalara neden oldu. Kutlamalarda ciddi bir sakatlık yaşanmaması sevindirdi. Miting alanlarında sağlık ekipleri de hazır şekilde bekletildi.

Polis takdir topladı

ÜLKE genelindeki kutlamalarda meydana gelen küçük olaylarda polisin izlediği sakin tavır vatandaşlardan takdir topladı. Erzurum’da düzenlenen Nevruz kutlamasında, Çevik Kuvvet ekipleri, çocuklarla oyun oynadı. Polisler, kutlama programına katılan çocuklara, 200 balon ve 30 futbol topu dağıttı. Polislerle futbol maçı da yapan çocukların bayram sevinci bir kat daha arttı. Kutlamaları provoke etmek isteyen gruplara da polis tarafından izin verilmedi. Ekiplerin yerinde müdahaleleriyle küçük çaplı provokasyon girişimleri de büyümeden önlenerek güvenlik sağlandı.

Kutlama biter bitmez kovalamaca başladı

Adana’da BDP’nin organize ettiği Nevruz kutlamalarının ardından olaylar çıktı. Göstericiler yol kapatıp yürürken AK Parti Seyhan İlçe Teşkilatı’nı taşladı. Polis olaylara karışanlara su sıkarak müdahale etti. Göstericiler polise yakalanmamak için ara sokaklara dağıldı. Bazı göstericilerle polis arasında ise kovalamaca yaşandı. Diyarbakır’daki kutlamarda etkinliğe katılacak vatandaşlar, şehrin 16 noktasından Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli özel firmalara ait araçlarla ücretsiz olarak getirildi. Etkinliğe aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki kutlamalarda da PKK’nın propagandasını yapan, polise taş atan ve çöp konteynerlerini ateşe veren 8 kişi gözaltına alındı.

star



Bu haber 896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,967 µs