En Sıcak Konular

Libya operasyonuna Belçika da katılacak

20 Mart 2011 17:09 tsi
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin müdahaleye yeşil ışık yakmasından sonra Batılı ülkelerin Libya'ya yönelik operasyonuna Belçika yarından itibaren bilfiil iştirak edecek.

'Şafak Odyssey' adı verilen Libya lideri Muammer Kaddafi yönetimine karşı başlatılan operasyona Belçika iki F-16 savaş uçağının yanı sıra mayın jetiyle 230 kadar askerle katılacak.

Belçika Savuna Bakanı Pieter De Crem, Batılı güçlerin Muammer Kaddafi yönetimine karşı başlattıkları operasyonun çok uzun süreceği ve çok sayıda insani ve maddi zayiatın verilmesini beklediğini kaydetti. Katıldığı bir radyo programında konuşan Belçika Savuna Bakanı De Crem "Tabii ki destek vereceğimiz operasyonda risk faktörü mevcut. Belçika olarak Libya'nın istikrarlı hale gelmesi için bilfiil görev alacağız. Sadece Libya'nın hava sahasında uçup dönmeyeceğiz.'' sözleri ile Belçika'nın Afganistan'daki mevcudiyetinden daha farklı bir durumla karşı karşıya olunduğunu kaydetti.

Kaddafi sonrası dönemin şimdiden düşünülmesi gerektiğini aktaran Belçika Savunma Bakanı Batılı güçlerin başlattıkları operasyonun çok uzun süreceğini beklerken, insani ve maddi kayıpların olacağı endişesi yaşadığını ifade etti. De Clerk "Maksat Kaddafi'yi koltuğundan etmek değil. Amacımız Kaddafi sonrası Libya'nın stabil bir ülke olmasını sağlamak. Bu da orada mevcudiyetimizin devam edeceği anlamına geliyor ki yapılan tüm çabalar boşa gitmiş olmasın.'' sözlerine yer verdi.

(CİHAN)



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,056 µs